Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Deutsch Tamás az uniós költségvetésről

Európában attól nem lesz súlyos válság, ha a brit elnökség alatt nem fogadják el az unió 2007–2013 közötti időszakra szó ló költségvetését – mondta Deutsch Tamás (képünkön), a parlament fideszes alelnöke tegnap este Szentesen. Biztatónak tartja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konzultál a döntés előtt Orbán Viktor pártelnökkel.
Az adventi időszakban várakozással tekintünk az Európai Tanács ülésén folyó tanácskozásra az unió 2007–2013-as költségvetéséről – mondta tegnap esti, szentesi tájékoztatóján Deutsch Tamás, a parlament alelnöke, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség kampánystábjának vezetője. Hozzátette: nem biztos, hogy ennek kapcsán arra gondolnak az emberek, hogy az életüket meghatározó kérdésekről van szó. Pedig arról döntenek majd: Magyarország megkapja-e a lehetőséget a felzárkózásra az európai uniós átlaghoz. Az alelnök szerint az eddig nyilvánosságra került adatok elfogadhatatlanok hazánk számára. Vannak I. osztályú szabad és gazdag országok, és mellettük a szabadság nélküli és sanyarú sorsban lévők.

A közös nemzeti célok érvényesítése érdekében tett lépéseket Orbán Viktor, a polgári kormány miniszterelnöke, a Fidesz elnöke az Európai Néppárt miniszterelnökeinél. Azt gondolják, hogy nem szabad olyan kompromisszumot kötni, amely következményeként kevesebb forrás jut annál, mint amennyit mind a 24 magyar európai parlamenti képviselő elfogadott. A különbség 770 milliárd forint, ez a magyar nemzeti érdekekkel ellentétes – hangoztatta Deutsch. Az Európai Néppárt miniszterelnökei mindenesetre támogatták Orbán Viktor lobbizását azért, hogy a brit előterjesztéshez képest nagyobb legyen a felosztható keret. Lapunk azon kérdésére, miszerint mit szól ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem zárkózott el az Orbánnal való konzultációtól, Deutsch azt válaszolta: biztatónak tekinti, és Gyurcsány részéről ez nyitottságot jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó… Tovább olvasom