Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Diákolimpiára hajt Evelin

Szentes - 2009-ben kezdtem a hajtást. Korábban lovagoltam, lovas tornáztam, de most csak a fogathajtásra koncentrálok, hiszen ez óriási lehetőség számomra – mesélte Balla Evelin. A csongrádi gimnázium tanulója diákolimpiára készül.
– Pici korom óta szeretem a lovakat. A testvérem kapott egy pónit, magam tanultam meg rajta lovagolni. Később nagyobb hátasai lettek, majd hintója, hajtani kezdett, és én is kedvet éreztem hozzá – mesélte a szentesi Balla Evelin. A 17 éves sportoló előtt nagy lehetőség áll: meghívást kapott a jövő hétvégére tervezett zánkai diákolimpiára, ahol a vitorlázás, a lovaglás és a kerékpározás szerelmesei mérettethetik meg magukat. Májusban Tömörkényen vett részt egy fogathajtó versenyen, ahol felfigyeltek a tehetségére, és a Balaton melletti településre invitálták.

Evelin naponta gyakorol Nagy Henrik segédhajtóval. Fotó: Králik Emese
Evelin naponta gyakorol Nagy Henrik segédhajtóval.
Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
– 2009-ben kezdtem a hajtást. Mellette lovagoltam, lovas tornáztam, de most, hogy felkérést kaptam Zánkára, azokat abbahagytam. Csak a fogathatjásra koncentrálok, hiszen ez óriási lehetőség számomra – jelentette ki Evelin. A csongrádi Batsányi-gimnáziumba jár, azt mondja: a lovak iránti szenvedélyét és a tanulást gond nélkül össze tudja egyeztetni. Nagy Henrik segédhajtóval naponta gyakorol, a két welsh póni, Timon és Rambó is igényli a rendszeres törődést, a mozgást. – Le kell őket fárasztani, ha kimarad egy edzés, másnap türelmetlenek. Ügyesek, a versenyig egy-két dolgot kell már csak finomítani – mesélte. Evelin hétfőn Fábiánsebestyénbe megy edzőtáborba, ahol Tóth Ferenc segítségével készül a versenyre. Megpróbál az akadályhajtás mellett a maraton-, illetve a díjhajtásban is minél nagyobb rutinra szert tenni. A munkából a család minden tagja kiveszi a részét: a maratonkocsi teljes egészében, de még a díszes bőrözés is házilag készül. Evelin utazását a város vezetése támogatja, de azt mondja: még legalább 150 ezer forint jól jönne a költségekre, valamint a szállításban vagy bármilyen téren örülnének a felajánlásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringára pattant Szentes

A rendezvény a közelmúltban átadott Ipartelepi úti kerékpárútprojekt elemei közé tartozik - Kocsis Sándorné. Tovább olvasom