Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Diszkóban a népzene és az évezredes szöveg

Szentes - Trendi lett a diszkókban a népzene, a jó lemezlovas azonban nemcsak a hangulatot pezsdíti fel, hanem nevel is. Kasza Róbert abban is hisz, hogy bármiből remixet lehet készíteni.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Csongrádi születésű vagyok, de komoly kötődéseim vannak Szenteshez. A szentesi Pollákba jártam középiskolába, az akkori Média 6 rádióban dolgoztam, iskolai rendezvényeken csináltam a bulikat. Az Alföldről mintegy két évtizede kerültem el. Több helyen laktam, dolgoztam rádióknál, mobiltelefonos cégnél, mindig kerestem az új utakat. Például egy olyan, mobiltelefonokkal használható alkalmazást vezettünk be, amit a diszkókban remekül ki lehetett használni. Bluetooth segítségével a helyszínen ajándékokat kaptak a bulizók: zenét, csengőhangot, játékot, képet. Ezeket hazavihették emlékül – emlékezett vissza Kasza Róbert.
A diszkók világát jól ismerő fiatalabb generáció előtt biztosan nem ismeretlen a neve, manapság pedig a remixek kedvelői körében vív ki elismeréseket. Barátjával, Kovács Richárddal létrehozták az OrgazmiXound formációt, és bizonyos vélemények szerint bármiből képesek új alkotást létrehozni. – A remixek jók, hiszen ha valaki alapértelmezésben nem hallgat meg egy zenét, mert például nem kedveli az eredeti előadót, egy másik megközelítésben talán elfogadja azt – magyarázta Róbert.

Kasza Róbertet, a csongrádi–szentesi diszkóst ma is visszahúzza a szíve a szülőföldre. Fotó: DM/DV
Kasza Róbertet, a csongrádi–szentesi diszkóst ma is visszahúzza a szíve a szülőföldre.
Fotó: DM/DV

– Átstrukturált szöveggel ugyan, de bátran hozzányúltunk a Halotti beszédhez, mert ma is üzenete van. Azt hittük, kiveri majd a biztosítékot a Hull a szilva a fáról feldolgozása, de nagyon jól fogadta a közönség. Később megtetszett a Még azt mondják... Mára azt hiszem, trendi lett a népzene, bár eleinte ódzkodtak tőle a diszkósok. Pedig én úgy gondolom, egy jó lemezlovasnak alapvetően hangulatot kell teremteni, emellett egy kicsit zeneileg nevelni a hallgatóságot. Az sem árt, ha ismeri az idegen nyelvű számok szövegét, ha másért nem, hát azért, hogy lássa: a magyar nyelv szépsége páratlan. Mára az úri hobbitól és a spontán elkövetett zenei daraboktól eljutottunk a tudatosságig – árulta el.

A szülőföldön legutóbb a Körös-toroki Napokon csináltak bulit, jó visszajelzéseket kaptak. Róbert sok helyen megfordult, több rádióállomásnál dolgozott, jelenleg Keszthelyen él, de a szíve visszahúzza az Alföldre, mondta. Rádiózik, diszkóhajókon dolgozik a Balatonon, amelyről állítja: már nem a régi. Bár még csak a 30-as évei derekán jár, hamarosan „kiöregszik" ebből az életsílusból, tette hozzá tréfásan. Mielőtt befejezi, szeretne egy országjárást, vagy egy-két nagy fesztivált beiktatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik az oktatási program

Az előkészítő munkálatok folyamatban vannak, a középiskolai koordinátor kollégák már foglalkoznak a tanulói jelentkezésekkel - Bácskainé Fazekas Márta. Tovább olvasom