Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Egy éve húzódik a szentesi konyha pályáztatása

Szentes - Decemberben volt egy éve, hogy a szentesi önkormányzat úgy határozott: bérbe adja a központi konyhát. Drágának találták a napi 3600 adagot készítő intézmény fenntartását, 60 millió forint tehertől szeretett volna megszabadulni a helyhatóság.
Sok vita után kiírtak egy pályázatot, amelyről előre kijelentették: nem kötelezi semmire a várost, azaz inkább arra kíváncsiak, másnak vannak-e jó ötletei az üzemeltetésre. A város honlapján, a helyi hetilapban és egy ingyenes hirdetőújságban tették közzé a felhívást, amely úgy hírlik, 3-4 cégnek felkeltette a figyelmét. Volt, hogy időnként rákérdeztek a városatyák az üléseken, hogy áll a pályázat ügye, döntés azonban egy év alatt nem született.

A januári ülésre a testület elé került egy határozati javaslat: újra ki kell írni a pályázatot. Közeledik az idei költségvetés tárgyalása, egyelőre úgy tűnik, a hiány közel 100 millió forint, csökkenteni kell a kiadásokat – áll a javaslatban. A felhívás közzététele ennek ellenére továbbra is várat magára, mert a javaslatot levették napirendről. Állítólag azért, mert az étkeztetésre a város évi 170 millió forintot hívhat le, de ha vállalkozás üzemeltetné, annak csak kevesebb járna, nem biztos, hogy így is érdekelné az érintetteket. Információink szerint legkésőbb márciusig végleg eldönti a grémium, hogy megtartja a feladatot, és próbálja minél gazdaságosabban üzemeltetni a konyhát, vagy vállalkozóra bízza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszi a belvíz a megélhetést is

Október óta üres Móricz Jenő libatelepe. A Nagymágocs-Lajostanyán gazdálkodó őstermelő a belvíz miatt már a tartalékait éli fel. Tovább olvasom