Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Egy éve üresen áll a Damjanich-iskola

Szentes - Egy éve zárta be kapuit a szentesi Damjanich-iskola – azóta sem tudta hasznosítani a város. Szirbik Imre polgármester hangsúlyozta: nem adják el nyomott áron az ingatlant.
Egy év telt el azóta, hogy a tagiskolaként működő szentesi Damjanichban utoljára csengettek ki. Az intézményt az önkormányzat a csökkenő gyermeklétszámra hivatkozva bezárta. Az új tanévet a Deákban kezdhették meg a tanulók. A berendezéseket kiárusították, az oktatáshoz szükséges eszközök a Deákba kerültek. Annak idején elhangzott: a város igyekszik hasznosítani az ingatlant. Szó volt arról, hogy idősek otthona lesz belőle, ezt azonban a gazdaságtalan üzemeltetés és a tetemes átalakítási költségek miatt elvetették a városházán.

Olyan hírek is keringtek, hogy többször betörtek a volt iskolába, de erről nem tud Szenti Szabolcs, a rendőrség megyei szóvivője. Információink szerint azonban fémtárgyak időnként eltűnnek az udvarról: legutóbb egy csatornafedél ügyében szálltak ki a szentesi egyenruhások. A kihalt építmény gondja december óta a Szentes Városi Szolgáltató Kft. nyakába szakadt. Akkor elzárták a gázt és a vizet, a több ezer négyzetméteres udvar rendben tartása azonban meghaladta a cég kapacitását – tájékoztatott Döbrőssy Iván igazgató.

Egy éve üresen áll a Damjanich-iskola - GALÉRIA

Nem lopták el a domborművet

Az iskola udvarán álló emlékműnél tartották évről évre az október 6-i városi ünnepséget. Az oszlopokat díszítő bronz dombormű már nincs a helyén, azonban a közvélekedéssel szemben azt nem színesfém-tolvajok vitték el. Tavaly, hogy el ne lopják az értékes alkotást, leszerelték, jelenleg a Szolgáltató Kft. őrzi – tudtuk meg a cég munkatársától, Kispataki Zoltántól.

– A volt iskola kezelési feladatait látjuk el, ami annyiban merül ki, hogy időnként körbejárjuk, elloptak-e valamit. Kell valaki, aki gondozza, takarítja a területet, nyírja a füvet. Felújítottuk a volt szolgálati lakást, ahol majd egy bérlő lakik. A kedvező árú lakhatásért cserébe ezeket a feladatokat is el kell látnia. Az alkalmas bérlőt a képviselő-testület szociális bizottsága választja ki.

Egyszer varrodai célra keresett alkalmas helyet egy érdeklődő, megnézte a Damjanich utcai objektumot, majd elállt a szándékától. Egy másik cég raktárhelyiségként kívánta kibérelni a tornatermet, ez azonban nem bizonyult komoly szándéknak – emlékezett vissza Szirbik Imre polgármester. – A mai ingatlanpiaci körülmények között nyomott áron nem adjuk el az épületeket – fogalmazott. – A város nincs olyan kényszerhelyzetben, hogy elkótyavetyéljük, csak a bérbeadás jöhet szóba. Ha egy valóban komoly szándékú érdeklődő jelentkezne, örömmel kötnénk vele szerződést – mondta.

Olvasóink írták

  • 1. louise 2012. június 20. 13:37
    „Remélem nem cigókat fognak ide is betenni, mint a városközpontba!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadnak a városvezetők

Szerdán 9–11 óra között Szirbik Imre Szentes polgármestere, délután 2 és 4 óra között Szűcs Lajos alpolgármester fogadja az érdeklődőket a hivatali helyiségében. Tovább olvasom