Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Egy évtized után újra van rendőre Eperjesnek

Eperjes - Tíz éve nem volt körzeti megbízottja Eperjesnek. A megyehatárszéli faluban most újra van rendőr: Skolka Zoltán Orosházáról települt át. A fiatalember az önkormányzattól szolgálati lakást kapott, és itt akar családot alapítani.
Régi igényük az eperjesieknek, hogy legyen rendőr a faluban. Bár a nagymágocsi őrs munkatársai rendszeresen átjártak ide, tíz éve mégsem volt itt olyan rendőr, aki itt lakott volna. Kiss Csaba polgármester fogalmazta meg a nemrégiben kinevezett Balogh-Szabó Imre szentesi kapitánynak: az itt élők közbiztonságának védelme érdekében szükségük van rendőrre. A nagymágocsi őrs jelenlegi létszámát ezért növelni szeretné a városi kapitány, a cél az, hogy valamennyi környékbeli faluban legyen körzeti megbízott. A „toborzást" segítette, hogy az eperjesi önkormányzat szolgálati lakást ajánlott fel a leendő körzeti megbízottnak, a kapitány szerint ezért is volt nagyon vonzó a pályázat.

Kacziba József volt körzeti megbízott átadja tapasztalatait ifjú kollégájának, Skolka Zoltánnak. Fotó: Blahó Gabriella

Az orosházi Skolka Zoltán ezelőtt négy évig dolgozott határőrként, most viszont átképzésen vesz részt, várhatóan március elsejétől már megbízottként teljesít szolgálatot. A fiatalember itt akar családot alapítani, Eperjesen képzeli el a jövőjét. A falu szerinte bűnügyi szempontból nem jelent túl nagy feladatot, sokkal inkább annak van jelentősége, hogy jelenléte a „bűnözési kedvet" visszatartja.

Úgy alakult, hogy Skolka Zoltán törzsőrmester éppen a volt körzeti megbízott, Kacziba József mellett lakik. A nyugdíjas rendőr tíz éve tette le a szolgálatot, és nagyon örül ifjú kollégája jöttének. Kacziba – aki egyébként képviselő a faluban – úgy véli, hogy Eperjes a legkevésbé fertőzött települések közé tartozik, de az utóbbi időben valamiért mégis megjelentek olyan bűncselekmények, amelyek korábban nem voltak. Példaként említette, hogy idős emberekhez mentek be tolvajok, és pénzt vittek el. Sokat vár tehát ifjú kollégájától, akinek ígérete szerint átadja tapasztalatait. Képviselőként megfogalmazta: a hatszáz lakosú település jövője szempontjából örvendetes, hogy egyre több fiatal telepedik le itt.

Tizenhat bűncselekmény

Eperjesen idén még nem történt bűncselekmény, tavaly viszont 16 különböző esetben kellett intézkedniük a rendőröknek – tájékoztatott Barát József, a nagymágocsi őrs parancsnoka. Ezek egy része ittas vezetés volt, akadtak kisebb lopások is, különböző szerszámok tűntek el. Tavaly történt meg először az, hogy idős emberek házából loptak el pénzt. A tettesek közül többet sikerült elfogni. Többségük nem is eperjesi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önmagát adta a szentesi Imre Zsuzsa a dalfesztiválon

Szentes - A szentesi Imre Zsuzsa a 7. helyen végzett Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor Érintés című számával az Eurovíziós dalfesztivál péntek esti nemzeti döntőjében. Tovább olvasom