Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Egy pohár vízért csöngettek be, megkötözték, kirabolták

Két év tíz hónap és tizenegy év közötti szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szentesi Járásbíróság kedden azt a három férfit és két nőt, akik tavaly tavasszal kiraboltak egy férfit az alföldi városban.
A járásbíróság a három férfit csoportosan elkövetett rablás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért hét év, tizenegy év, illetve nyolc év hat hónap fegyházra ítélte. A bíróság a két női vádlottat csoportosan elkövetett rablás miatt bűnsegédként marasztalta el, és hét és fél év fegyház, illetve két év tíz hónap börtönt szabott ki rájuk. A többszörös visszaeső másod- és negyedrendű vádlottat a bíróság kizárt a feltételes szabadság lehetőségéből.

A vádlottak közül három férfi és egy nő – három testvér és egy unokatestvér - 2014. március 17-én Szolnokon kábítószert fogyasztott és italozott. Este elhatározták, Szentesre mennek, mert a harmadrendű vádlott úgy tudta, a későbbi sértett nagyobb összegű készpénzt, fegyvereket, illetve jelentősebb mennyiségű marihuánát tart otthonában. Az autót az ötödrendű vádlott, egyikük sógornője vezette, mivel csak neki volt jogosítványa és egyedül ő nem ivott. Fél tíz körül értek a sértett házához, ahova – a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett, egy korábbi ügy miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését töltő – negyedrendű vádlott azzal az indokkal, hogy vizet kér, becsöngetett. A férfinak azonban gyanús volt az asszony, ezért nem engedte be a lakásba. A nő visszatért a közelben, az autóban várakozó társaihoz, akikkel elhatározták, annak ellenére megszerzik az értékeket, hogy a sértett otthon van.

A három férfi, arcát nejlonharisnyával eltakarva, kesztyűt viselve ment vissza a házhoz, a két nő az utcán figyelve, illetve az autóban várta őket. A férfiak átmásztak a kerítésen, berontottak a házba, az ágyra lökték a sértettet, akinek kezeit egy kábellel, míg lábait egy derékszíjjal összekötözték, miközben megöléssel fenyegették és kábítószert, illetve értékeit követelték tőle. Az egyik vádlott a sértettet őrizte, miközben két társa összeszedte az értékeket -– 42 ezer forint készpénzt, műszaki cikkeket, ruhaneműket és négy őztrófeát - mintegy 1,6 millió forint értékben. A vádlottak a megkötözött férfit magára hagyták, és visszaindultak Szolnokra, útközben a zsákmányt Tiszakécske külterületén, egy nádasban elrejtették. A sértettnek sikerült kiszabadítania magát és értesítenie a hatóságokat. Az ítélet ellen a vádlottak többsége fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, így a döntés nem jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszmilliókkal együtt viszik csak el a szemetet a falvakból

Többmilliós kompenzációt kér a hulladékszállításért 2015-re a közszolgáltató cég. Árpádhalom, Eperjes és Nagymágocs költségvetése nem bírja el a pluszterhet. Tovább olvasom