Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Egyelőre csak terv az út felújítása

Szentes, Orosháza - Bár szerepel a szükséges beruházások listáján, egyelőre nem tudni, mikor újítják fel az Orosháza és Szentes közti mellékutat, ahonnan nemrég táblákkal is kitiltották a kamionokat.
Mint korábban megírtuk, a 7,5 tonnát meghaladó tömegű gépjárműveket tavaly év végén táblákkal is kitiltották az Orosháza–Szentes útvonalról. A tiltó táblák az érvényben lévő KRESZ szabályozását erősítették meg, mivel 2013 nyarától, az útdíjtörvény életbe lépésétől amúgy sem közlekedhettek volna arra a nehézjárművek. Több fórumon is elhangzott, az Orosháza–Szentes közötti útszakasz felújítása szerepel a hétéves felújítási projektben.

– A mellékutakra vonatkozóan készült egy 7 éves időtartamra szóló felújításiprojekt-lista, aminek az volt a célja, hogy felmérjük azokat a szakaszokat, ahol középtávon szükség van a beavatkozásra.  A megyei lista alapja lehet a későbbi tervezési vagy kivitelezési programnak, ami több javaslatot tartalmaz.  Ezen a listán szerepel a 4406-os jelű út felújítása is, a megyehatár és Szentes között – tájékoztatta lapunkat Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Amennyiben felújítják az utat, akkor sem járhatnak majd arra kamionok. Az út továbbra sem lesz alkalmas nehézgépjármű-forgalom lebonyolítására, illetve a KRESZ előírása szerint a 7,5 tonna feletti járművek lakott területen kívül csak autóúton, autópályán vagy főútvonalon közlekedhetnek. Az Orosháza–Szentes közötti út pedig továbbra is mellékút maradna.

Arról, hogy a felújítás mikor valósulhat meg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek sincs információja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpádhalomról választott feleséget az egyiptomi fiú

Mesébe illő, ahogyan az egyiptomi arabnyelv- és irodalomtanár a közösségi oldalon, a Google Fordító… Tovább olvasom