Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Egyelőre nem lesz nagyobb bevétel a bérlakásokból

Szentes - Egyelőre úgy tűnik, elbukott a képviselő-testület szociális bizottságának az az ötlete, hogy a város a bérlakások egy részét piaci alapon adja ki.
Többször írtuk, hogy – hasonlóan más településekhez – Szentesen is gondot jelent a kintlévőség, amely információink szerint már lassan 30 millió forint körül jár, és havonta 500 ezerrel nő. Az ingatlanok 5 százalékát szeretnék magasabb árért kiadni. A szabályok szerint a bérlők kiválasztásakor elsősorban a szociális és a jövedelmi helyzetet vehetik figyelembe, de egy rendelet értelmében ettől szabad eltérni, ha azt a bizottság és a polgármester is engedélyezi.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
Az előterjesztést a soros testületi ülésen tárgyalták. A lakbérek mértékét 2007-ben állapították meg utoljára Szentesen. Egy összkomfortos lakásért négyzetméterenként – adó nélkül – 200, egy szükséglakásért 28 forintot fizet a használó. A piaci alapú helyiségekért az előbbinek a dupláját kérné a város, jelenleg négy bérlő birtokolja ilyen feltételekkel az ingatlanát. A Kurca-parti városban 450 lakással gazdálkodik az önkormányzat, ezek közül nem is egy igazán színvonalas, jól felszerelt, és frekventált helyen van. A szóba jöhető kéttucatnyiba olyan lakókat várnának, akik új betelepülőként magasabb jövedelmükkel, szakértelmükkel jó szolgálatot tehetnének a közösségnek. Az előterjesztéshez a városatyák mindössze néhány kisebb módosítást javasoltak, végül Pásztor Antal javaslatára mégis inkább első olvasatnak tekintették az anyagot. Rendes ülés legközelebb szeptemberben lesz. A magasabb bérleti díj tehát addig sem hoz a konyhára, viszont a kintlévőség, ha a korábbi tendencia folytatódik, egymillióval gyarapodik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalodnak a fák Szentesen

Az utóbbi időben sok kritika érte az önkormányzatot a fakivágások miatt, holott ennek mindig megalapozott okai voltak. Tovább olvasom