Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Egyelőre nem nyúlnak a Tóth József utcához

Szentes - Téves információk is elhangzottak a lakossági fórumokon, ezeket helyere kellene tenni, jelentette ki Horváth István (Pálmások Szövetsége) a pénteki rendkívüli testületi-ülésen Szentesen.
Ismét a Tóth József utca és Sima Ferenc utca forgalmi rendjének tervezett változását tűzték napirendre, mert a lakosok kifogásokat emeltek. Megírtuk: fórumokon fejtették ki, hogy semmilyen változást nem szeretnének az utcájukban, nem akarják sem az átalakítást, sem az egyirányúsítást. A képviselő felhívta mindenkinek a figyelmét: tévedés azt állítani, hogy ha egy komplex projektből elhagynak egy elemet, akkor az nem jár a városnak anyagi kárral.

Móra József (MSZP) cáfolta, amit a már többször idézett, a lakosok által aláírt tiltakozó levél állít, szerinte legalább tíz egyeztetés zajlott le ebben a témakörben a lakosokkal. A mostani szavazás eredményeként a Tóth József utca egyelőre biztosan nem megy át drasztikus változáson.

A testület elfogadta, hogy a helyi buszok a kórháztól az Ady Endre utca-kenyérgyár-Tóth József utca-Szent Imre herceg utca-Petőfi utca-autóbuszállomás útvonalon, és visszafelé is ugyanerre közlekedjenek. Azt viszont nem támogatták, hogy iskolai napokon reggel és délután megnyissák az autók előtt a Hajdú Lajos utcát.

Az ivóvízminőség-javító és a helyi esélyegyenlőségi programot elfogadták, az óvodai alkalmazotti létszám kérdésére – eltérő jogértelmezés miatt – még visszatérnek.

Olvasóink írták

 • 5. nádiposzáta 2013. augusztus 20. 13:47
  „4. Puttony 2013.08.20. 09:49

  Nem a szocigyűlölet beszél belőlem ,hisz minden baloldali ujság harsogta a fideszes polgármester az utcáját le aszfaltozták.Hivatkoztam arra ha a fideszes javíttatja az utat rögtön a baloldal árgál ,ha baloldal felől történik az már és szóvá lesz téve az rosszindulat Tényeket írtam le gyűlölet nélkül.Talán a baloldal ne tegyen rosszindulatú megjegyzést olyan dolog elvégzésére amit a baloldal is elvégez,,és nincs vita.”
 • 4. Puttony 2013. augusztus 20. 09:49
  „A városközpont rehabilitációjáról több fordulós társadalmi egyeztetés zajlott még 3-4 évvel ezelőtt. Ennek dokumentumai a Szentes.hu elolvashatóak (érdekes módon a leghangosabb ellenző aláírása is ott szerepel a dokumentumokon). Nem értem a hozzászólásokat, hiszen a legutóbbi ülésen az ott lakók akaratát és problémáit figyelembe vették, így a Tóth J. u. nem lesz átalakítva . Kedves Poszáta Önt végképp nem értem (csak a szocigyűlöletével tudom megmagyarázni észrevételét). A Rákóczi u. elég széles jól közlekedtető utca, így elég racionális a forgalmat oda irányítani (a burkolat javítása is meg fog történni gondolom, pedig azon az utcán nem is laknak képviselők).”
 • 3. nádiposzáta 2013. augusztus 19. 22:48
  „Szocik fennhangon harsogták a fideszes az utcáját kiaszfaltozta,most a szentesi mszp-s polgármesterre ugyan ez elmondható.Környezetét kiemeli ,Rákóczi F utca olyan mint crosspálya, közlekedőt a repedések a kerékpárról majdnem lerázza”
 • 2. sorpocak 2013. augusztus 19. 06:39
  „1.Igen, köztük a polgármester is! Nem hiába akarj(ák)a annyira ezt az átalakítást!Azt sem értem, miért a városközpontot kell átalakítani 4 évente, miközben a "külvárosok",de inkább külterületek állapota pocsék!Ott nagyon régen nem volt semmi.Csak példa, hogy a "cigány" boltnál a gyalogátkelőnél és a buszvárónál eső után mindig áll a víz, a Tisza Volán telephelye előtt az út borzalmas, babakocsival, vagy gyalog is nehéz átjutni az állapota miatt.Lehetne még mit sorolni, de kinek?”
 • 1. littlebird 2013. augusztus 17. 20:48
  „Nem hiába... Csak befolyásos lakók laknak abban a Tóth József utcában...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnőben lévő kincs: a szentesi nyelvjárás

Talán sokan nem is tudják, hogy térségünk milyen gazdag volt nyelvjárási kincsekben. Tovább olvasom