Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Egyenes út Szentesről a Vígszínházba

Fesztbaum Béla (képünkön), a fővárosi Vígszínház művésze a szentesi drámai tagozaton végzett – a Kurca partján legutóbb a nyári színházban láthatta a közönség. A mozilátogatók találkozhattak vele a Jadviga párnájának fényképészeként is, s a művész legközelebb A három testőrben alakítja XIII. Lajost.
Fotó: Vidovics Ferenc
A világirodalom remekeiből olvasott fel barátaival Fesztbaum Béla a szentesi nyári színház egyik előadásán. Az est témája az út volt, annak gyönyörűségei és kalandjai. A Hargittai Poszler György által rendezett előadáson a művész az Esti Kornélt kapta, melyet szívéhez közelállónak érez.

A saját útjával kapcsolatban a szentesi gimnázium egykori diákja elmondta: egyenes. Drámatagozatosként felvételizett a színművészeti főiskolára, egyből felvették. Végzős főiskolásként kisdobost alakított a Csinibaba című filmben, ezután szerződött a fővárosi Vígszínházhoz – itt játszik nyolc esztendeje. Kitérők nélkül, mindig a következő feladatra figyelve halad Fesztbaum Béla a színészi pályán, amelyen kifejezetten jól érzi magát. Azt tapasztalta ifjúkora évei alatt, miközben alapjaiban őrizte egyéniségét, rengeteget változott, szerinte idővel férfiasabb kiteljesedésnek is tanúja lehet a színházba és moziba járó közönség.

Ha már a filmekről esik szó, fényképészt alakított a Závada Pál Jadviga párnája című regényéből készült filmben, kapott szerepet a Valami Amerikában és a Magyar vándorban, játszott Mészáros Márta Temetetlen halott című művében, és legutóbb felkereste őt Szabó István, aki Móricz Zsigmond Rokonok című munkájából készít filmet.

– Ezekben az esetekben úgy érzem, a forgatások néhány napján hozzájárulok egy nagy ügyhöz – mondja Fesztbaum Béla. Nyilvánvalóan szívesen játszik a hazai filmszakma legnagyobb képviselőivel, miközben igazi otthonra lelt a Vígszínházban. Egy hónapban harminc estén van színpadon. Most éppen kilenc előadás fut, amelyekben szerepel, a következő évadban Méhes László rendezésében többek között Reviczky Gáborral és Hegyi Barbarával játszik együtt Dumas Három testőrének színpadi változatában: ő lesz XIII. Lajos francia király. Nagy kedvvel készül erre a játékra, mely szerinte valódi szórakoztató darabnak ígérkezik.

A fiatalember nemcsak játszik, muzsikál is: a szentesi drámatagozaton minden évfolyamban akad egy fiú, aki gitározik, ebből az időből ered a húros hangszer. Emellett játszik zongorán és barátkozik a trombitával, mert a zenekarában mindennek szépen kell szólnia. Fesztbaum, úgy tűnik, ötletekben, szervezésben és megvalósításban kifogyhatatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvason hódítottak a csikós kislányok

Szerencsésen hazaérkezett tegnap a Csongrád megyei lovasok szekérkaravánja, amely jól szerepelt a… Tovább olvasom