Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Egyházi szolgálatban a szentesi cserkészek

A szentesi cserkészek nemcsak kapnak a felsőpárti református gyülekezettől, hanem ők is vállalnak szolgálatot. Legutóbb például lefestették a templom kerítését.
A felsőpárti református templom kerítését festették a fiatalok. DV-fotó
Ott nyüzsgött vagy húsz-huszonkét szentesi fiatal a felsőpárti református templom körül az elmúlt napokban. Előbb drótkefével tisztították, majd rozsdagátlóval kenték, végül befestették a kerítést. A cserkészek ezzel a munkával szolgálták azt a gyülekezetet, ahol hétről hétre együtt tanultak, zenéltek-énekeltek, színdarabot próbáltak, kézműves-foglalkozásokon vettek részt, vagy éppen dolgoztak a számítógépen, máskor meg interneteztek. Persze az egyház is segíti őket: támogatást kaptak például a mátraházi táborozásukhoz. Gilicze Andrásné lelkipásztor és a gyülekezet tagjai úgy vannak vele: inkább értékes programokat szerveznek, minthogy otthon unatkozzanak, vagy ami még annál is rosszabb, deviáns csoportokhoz csapódjanak a fiatalok.

A szentesi cserkészek közül néhányan Angliába utaznak július végén, ahol az EuroJam, azaz az európai jamboree résztvevői lesznek három hétig. A lelkésznő arról is tájékoztatta lapunkat, hogy biciklitúrát is szerveznek a nyáron a fiataloknak a csongrádi gyülekezet rendezvényére. A felsőpárti templomban pedig éjszakai közös éneklés lesz a most alakult zenekar vezetésével. Ezen a héten viszont Debrecenben, a Csillagpont elnevezésű találkozón vettek részt a szentesi fiatalok képviselői.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a Lidl is Szentesen

Most már biztos, hogy a Lidl is üzletet nyit Szentesen az idén. A helyi kereskedelmi cégek a vevőik… Tovább olvasom