Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Egymillióért is parkolhatunk Szentesen

Csongrád, Szentes - Csongrádon nem lehet közterületen saját parkolónk, Szentesen igen – de nagyon drága. Mindkét városban utánajártunk a lehetőségeknek.
Az autótulajdonosnak gyakran okoz fejfájást a parkolás, sok esetben csak az ingatlanától távol talál szabad placcot. Egy olyan városban, mint Csongrád, ahol nem kell fizetni a várakozásért, talán még hamarabb elfogynak az üres helyek. Bizonyára ezért tudakolta interpellációjában Kiss Péter képviselő a legutolsó testületi ülésen: milyen lehetősége van egy magánszemélynek, ha az autója rendszámát feltüntető saját parkolót szeretne kialakítani a háza előtt. Bár csak a következő ülésen kap hivatalosan választ, lapunk is érdeklődött a csongrádi városházán.

Archív fotó: Karnok Csaba
Sokba kerül felfesteni az aszfaltra a privát parkoló feliratot Szentesen. Archív fotó: Karnok Csaba


– Amennyiben közterületen elhelyezkedő parkolóról van szó, azt magáncélra sem táblával, sem festéssel nem lehet kisajátítani. Ha ez mégis megtörténik, a közterület-felügyelők azonnal felszólítanák az illetőt ezeknek az eltávolítására – fogalmazott Hajó Edina sajtóreferens.
A szomszédvárban – ahol fizetős a parkolás – kissé más a helyzet, tudtuk meg Cseuz Csabától, a műszaki osztály munkatársától. A parkolást helyi rendelet szabályozza, a tulajdonosoknak elsősorban a saját ingatlanukon kell kialakítaniuk a megfelelő helyet, de Szentesen van lehetőség saját várakozóhely létesítésére. Igaz, ez nem olcsó mulatság.

– Például ha egy üzlet vagy rendelő előtt szeretnének helyet biztosítani az oda érkező autóknak, 300 ezer forintért megválthatja azt a kérelmező – mondta a szakember. Ennek a hátránya annyi, hogy bárki használhatja, nem csak a vevők, páciensek. Bár nem jellemző a városban az ilyen kérés, de a rendszámot is feltüntető, úgynevezett kizárólagos parkolót egymillió forintért bárki megvásárolhatja magának. Ez esetben a placc tulajdonosa akár el is szállíttathatja onnan az „ügyeskedő" autóstársát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz szivárgott a Kertvárosban

Szentesen, a Honvéd utcában egy munkagép munkavégzés közben átvágott egy 32 mm átmérőjű gázvezetéket. Tovább olvasom