Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Egymilliót nyert a szentesi zongoratanárnő

Szentes - Egy nyugdíjas zongoratanárnő nyerte azt az egymillió forintot, amely a Szerencsejáték Zrt. országos akciójának részeként tegnap Szentesen keresett gazdát. A játékot vezető Straub Dezsőt százak kísérték a főutcán.
Több száz szentesi követte egymillió forint reményében a szentesi Luther tér körül Straub Dezsőt, aki tegnap délelőtt főként idős hölgyeket szólított meg és hívott játékba. A Szerencsejáték Zrt. országos akciót hirdetett „Megállítjuk 1 millióért!" címmel, az akció egyik utolsó állomása volt a dél-alföldi kisváros.

A színművész szerint Szentes a szerencse városa, neki mindig nagy öröm örömet szerezni, így történt ez tegnap is. Az állomásról állomásra változó szabályok szerint a leendő nyerteseknek előre meg kellett mondaniuk, hogy páros vagy páratlan számot dobnak a dobókockával, előzőleg két asszonyt is játékba hívott Straub, ők azonban nem jártak sikerrel. Aztán megszólított egy harmadikat, aki a játékbolt felőli zebrán jött át éppen.

Amikor a műsorvezető is elérzékenyül: Straub Dezső sem számított arra, mire kell költenie Lipitor Jolánnak a nyereményét Fotó: Tésik Attila
Amikor a műsorvezető is elérzékenyül: Straub Dezső sem számított arra, mire kell költenie Lipitor Jolánnak a nyereményét Fotó: Tésik Attila

Lipitor Jolán páros számot ígért, kettest dobott, és volt nála érvényes hatoslottó-szelvény. A pénzzel teli táskát átvette, majd taps tört ki a téren, barátok, ismerősök gratuláltak az asszonynak. A csodálkozás pillanataiban aztán sírva fakadt a 74 éves nyugdíjas zongoratanárnő, mert nemrégiben halt meg a fia. A színművész vele együtt könnyezett. Az asszony lapunknak elmondta, bizony nagyon jókor jött neki ez a pénz, mert nehezen tudta volna eltemetni gyermekét a kevéske nyugdíjból.

Fiatal korában sokat utazott Jolán néni, most viszont nem megy sehová. Elmesélte, hogy egyik rokona olvasta az újságban, lesz Szentesen is játék, gondolta, talán kedvez neki a véletlen. Mióta létezik a lottó, játszik. Egyszer a nyolcvanas években az ötösön nyert 110 ezer forintot, most viszont a hatos hozott neki szerencsét. Úgy döntött, ezek után a családját, barátait meghívja egy ünneplő vacsorára.

A pékségbe is követték

Az egymilliós akció hírére több százan gyűltek össze a belvárosban, mindenki Straub Dezsőt figyelte, merre jár. A játék kezdete előtt a hűvös szél elől a színész a közeli pékségbe menekült, megtelt utána az üzlet. Kedélyesen jegyezte meg a körülötte ácsorgóknak, bizonyára friss süteményt akarnak vásárolni – ezen mindenki nevetett. Lapunknak azt mondta, más településeken nem ennyire barátságosak az emberek, Szentesre ezért is szívesen jött a huszadik születésnapját ünneplő hatos lottóval.

Olvasóink írták

 • 15. Angyalkák 2008. november 07. 19:13
  „Kedves Lucifer!
  Egy Anya ,a fiát veszítette el.Nem magyarázom el neked mit jelent ez, úgy sem értenéd. Szánalmas, amit írtál. Látszik, csak az irígység beszél belőled!
  Jolika Néni!
  Szerintem nem volt véletlen ez a nyeremény! Egy nagy "JÁTÉKOS" segítkezett benne fentről.Gratulálok hozzá!”
 • 14. sdsadsa 2008. november 06. 19:49
  „Ó lucifer,bele döglöttél volnía,ha nem köthetsz bele valamibemi?”
 • 13. lucifer 2008. november 04. 15:50
  „A Joli néninek a fia a Nárai László volt aki köztudott, hogy olaj maffiózó volt. Miért nem biztosított az anyjának megfelelő anyagi hátteret még jól ment a dologa. Én egyáltalán nem örülök, hogy Ő nyerte a pénzt, mert tőlle sokkal jobban vannak szorultabb helyzetben. Nem annyira sajnálatra méltó, mint ahogy eljátsza a dolgot.Na és a fia is már régebben meghalt nem mostanában.”
 • 12. yx 2008. november 02. 21:18
  „Szókratész!Semmiképpen nem bántásnak szántam.Abban természetesen igazad van,hogy a síremlére kell a pénz.”
 • 11. Szókratész 2008. november 02. 20:36
  „Be kell látnom, yx-nek igaza van abban, hogy Joli néninek tényleg a fia halt meg. Elnézést a tévedésért. Abban meg azt hiszem, nekem van igazam, hogy ez már régen történt, így a pénz nem a temetésre, hanem síremlék állításához kell. Abban meg mindenkienek igaza van, hogy a pénz jó helyre került. Ez számomra sem volt kétséges, az első perctől kezdve.”
 • 10. Forgacs Peter 2008. november 02. 17:02
  „Mar feltem hogy Dr Gonczeol lesz itt is a nyertes-(
  Vegre valami jo hir.”
 • 9. yx 2008. november 02. 11:42
  „Szókratész!Ha ismernéd Joli nénit,akkor tudnád,hogy a fia halt meg szegénynek.Nagyon jó helyre került a pénz.”
 • 8. dédike 2008. november 01. 20:14
  „Ágibági
  osztom a véleményed,néztem a sorsolásokat és örültem neki,hogy a hölgy nyert”
 • 7. Ágibági 2008. október 31. 19:20
  „Mindegy,én örülök hogy nem egy pénzes valaki nyerte,hanem ez a kedves néni:)))))))))”
 • 6. Szókratész 2008. október 30. 16:17
  „Üzenet a kuviknak (halálmadár)
  Ez is olyan típusú hír, mint hajdan a jereváni rádióé volt. A hölgynek nem a fia halt meg, hanem a férje, és nem most, hanem egy éve. Következésképpen a pénz nem temetéshez kell, hanem síremlékhez. A többi stimmel.”
 • 5. txc 2008. október 30. 12:24
  „Valamit visszakapott a tanárnő abból, amit már 40+20 éven át elvettek a pedagógusoktól.”
 • 4. egyszeru polgar 2008. október 30. 12:00
  „Remelm, nem lesz egy negativ hozzaszolo sem! Bizony, az idoseknek eppen ugy szukseguk van a penzre, mint barmelyikunknek. Kinek erre, kinek arra, de megvan minden fillernek a helye.
  Gratulalok a Neninek. Remelhetoleg ebbol a penzbol egyeb szuksegleteire is jut elegendo.”
 • 3. wuornos 2008. október 30. 09:47
  „Na,ez volt az első helyszín,ahol megtapsolták a nyertes...Ez szép dolog volt.”
 • 2. flagg 2008. október 30. 07:07
  „Hála az égnek a legjobb helyre ment a pénz,drága Jolán néni megérdemelte.Szegény idős hölgy sokat szenvedett az elmúlt években.”
 • 1. ÉN" 2008. október 30. 06:07
  „Az KAFFA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliket kerestek a szentesi rendőrök

Szentes - Kerékpárokat ellenőriztek tegnap a rendőrök Szentes különböző pontjain. Többek között a… Tovább olvasom