Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Egysávosak lettek a nagymágocsi dűlőutak

Nagymágocs - A földutak állapota és a parlagfüves területek sok gondot okoznak Nagymágocson. A polgármester azt mondja: a falu lehetőségei korlátozottak.
– A Nagymágocshoz közeli Kapásfalu környékén a gazdák rendszeresen elszántják a dűlőutakat, a tanyákhoz ezért nagyon nehéz bejutni. Van, ahol csak egyautónyi szélességben marad meg a földút. A polgármesteri hivatal nem tesz semmit az érdekünkben. A parlagfüves magánterületekkel kapcsolatban sem lép – panaszolta Berezvai Ferenc.

– A földutak felszántása olyan gond, ami a termőföldek szétparcellázottságából adódik. A gazdák egy része minden egyes négyzetmétert igyekszik kihasználni, ezért az utak széléből fél-fél métereket kiszántanak – reagált Atkári Krisztián polgármester. – Minden egyes esetben, amikor ilyet tapasztalok, személyesen keresem fel az illetőt. Ilyenkor többnyire ígéretet kapok, hogy a jövőben ez nem fordul elő. A panasz tehát jogos, tudni kell azonban, hogy a tanyasi élet sajnos ilyen típusú nehézségekkel is jár. Néha olyan kéréssel is fordulnak a lakosok a hivatalhoz, ami teljesíthetetlen részben az út állapota miatt, részben pedig azért, mert a falunak nincsenek megfelelő munkagépei.

A parlagfűvel kapcsolatban a polgármester elmondta: a termelő, illetve a földhasználó kötelessége az irtás. Külterületen az ellenőrzés a földhivatal feladata, a parlagfű és egyéb allergén gyomnövények elleni védekezés elmulasztása esetén a közérdekű védekezést a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága rendeli el. A faluvezetőhöz ebben az évben ilyen jelzés még nem érkezett – ha lesz, továbbítják az illetékes hatóságnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákötnek a szennyvízhálózatra

Derekegyház - A községben a lakosság 50 százaléka már rákötött a csatornahálózatra. A 630 millió… Tovább olvasom