Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Egyszerűen besokalltam - a Tiszába ugrott férfi vallomása

Szentes - A hídról a Tiszába ugrott Szentes és Csongrád között az a férfi, akiről hétfőn megírtuk: apósa légfegyverrel fejbe lőtte, a lövedék az állkapcsába fúródott. Zoltán túlélte a lövést is, az öngyilkossági kísérletet is, most a szentesi pszichiátrián kezelik. Azt mondta lapunknak, besokallt – tönkrement a házassága és egyik csapás érte a másik után.
A Csongrád és Szentes közötti Tisza-hídon öngyilkosságot kísérelt meg kedd este az a szentesi férfi, akit pénteken légfegyverrel fejbe lőtt a saját apósa. Mint arról beszámoltunk, a 40 éves Zoltán megromlott házassága miatt fajult addig a helyzet, hogy apósa kezében elsült a fegyver. Az állkapcsába fúródott lövedéket nem távolították el az orvosok, mondván, a beavatkozás arcidegbénulást is okozhat.

– Egyszerűen besokalltam. Elvesztettem a családomat, a feleségem válni készül, elvették a jogosítványom, az apósom pedig rám lőtt. Ezek kavarogtak a fejemben, amikor motorra ültem – mesélte Zoltán, akit súlyos koponyasérülésekkel szállítottak a szentesi kórházba, tegnap pedig már a pszichiátriai osztályon helyezték el. Ahhoz nem járult hozzá, hogy teljes nevét leírjuk, és lefotózzuk. A férfi – aki egyébként egy kamasz fiú édesapja – ma sem tudja, miért, Csongrád felé indult Kawasakijával, és azon gondolkodott, miként vethetne véget életének. – Menet közben eldobtam a bukósisakomat, mert úgy döntöttem, a híd előtt a korlátnak hajtok, és akkor a géppel együtt a mélybe zuhanok a töltésről. Neki is mentem a szalagkorlátnak, de csak a motornak lett baja, én karcolás nélkül megúsztam az ütközést.

Egy türelmetlen kamionos sürgette Zoltánt a hídon, hogy ugorjon már. Fotó: Segesvári Csaba
Egy türelmetlen kamionos sürgette Zoltánt a hídon, hogy ugorjon már. Fotó: Segesvári Csaba

– Egy ismeretlen 70-es számról hívtak 7 óra körül. Egy mentősként bemutatkozó férfi azt kérdezte tőlem, ismerek-e valakit, akinek hatalmas Kawasakija van. Egyből tudtam, hogy csak a férjemről lehet szó, de amikor azt is hozzáfűzte, hogy öngyilkos akar lenni a Tisza-hídnál, csak előtte beszélni szeretne velem, azt már nem hittem el – mesélte ugyanezekről a percekről a 36 éves feleség, Erika. A nő felhívta a rendőrséget, tudnak-e az öngyilkossági kísérletről, de ott nemleges választ kapott. Tíz perc múlva viszont megint csörgött a telefonja, akkor már a kapitányságról hívták, hogy tényleg a férje van a hídon, oda kellene menni.

– Az ütközés után az jutott eszembe, hogy leugrok a hídról, ezért felsétáltam a Szentes felőli oldalára, ahol még nem szerelték le a korlátot. Búcsút akartam venni a feleségemtől, de mivel lemerült a telefonom kártyája, egy éppen arra haladó mentőautót állítottam le. Mondtam nekik, hogy meg akarok halni, de előbb hívják föl a páromat, és megmutattam nekik a számát – mesélte Zoltán.

T. Zoltánt most a szentesi kórházban kezelik. fotó: Segesvári Csaba
T. Zoltánt most a szentesi kórházban kezelik.
Fotó: Segesvári Csaba

Már kezdett sötétedni, mire Erika kiért a gáthoz, a rendőrök kísérték fel a hídra. – Azt mondták, ők nem mennek közelebb, de én beszéljek a férjemmel. Már éppen léptem volna hozzá, amikor egy tűzoltó elkapta a kezem, és arra figyelmeztetett, magával is ránthat Zoltán, mert olyan labilis idegállapotban van.

– Láttam, hogy nem engedik oda hozzám Erikát, hiába szeretnék vele pár szót váltani. A lezárt hídon feltorlódott a forgalom, és egyszer azt hallottam egy rám üvöltő kamionostól, hogy ugorjak már, mert miattam kell itt vesztegelniük. Ez tette föl az i-re a pontot. Átugrottam a korláton. Érzékeltem a zuhanást és a becsapódást is, mert éppen lefelé néztem. A szememnél éreztem először fájdalmat, de az is hamar tudatosult bennem, hogy képes vagyok úszni. Tettem néhány tempót fölfelé, és amint felbukkantam, láttam, hogy ott egy csónak. Ami ezek után történt, kiesett az emlékezetemből – mesélte a férfi, akinek mindkét szeme hatalmasra dagadt, arcának jobb oldalán pedig a lövés nyoma látható.

A csongrádi vízi rendészet járőre, Helbocsányi Zsolt (jobbról) már készenlétben volt: ahogy meglátta Zoltán fejét a vízben, azonnal utánanyúlt. Fotó: Segesvári Csaba
A csongrádi vízi rendészet járőre, Helbocsányi Zsolt (jobbról) már készenlétben volt: ahogy meglátta Zoltán fejét a vízben, azonnal utánanyúlt. Fotó: Segesvári Csaba

Mint megtudtuk, a csongrádi vízi rendészet járőre, Helbocsányi Zsolt már készenlétben volt: ahogy meglátta Zoltán fejét a vízben, azonnal utánanyúlt. Ha elmerült volna a férfi, csak kicsi esély maradt volna a megmentésére.

Nem fog rendbe jönni a házasság

Az eset kapcsán megkerestük Zoltán apósát, Vincze Mihályt, érez-e felelősséget a történtek miatt, de ő nem válaszolt lapunk kérdéseire. Zoltán annyit fűzött hozzá az eddigiekhez: 2 hónapja könyörög a feleségének, hogy vegye vissza őt, és kezdjék újra közös életüket. Erika azt mondta lapunknak, a maga részéről lezárta ezt a dolgot, nem tudják már rendbe hozni házasságukat.

Olvasóink írták

  • 3. hajjahajja 2009. május 09. 10:40
    „Remélem még a költségeket is kifizettetik vele...”
  • 2. KamuNeni 2009. május 08. 10:22
    „Sajnalom a ferfit mert rendes embernek tunik. Kilatastalansag vezette ide. negyvenes, egyedul, csalad nelkul, penz nelkul, gondolatok-hogyan tovabb, milyen not fogok talalni, rancosak, isznak, felvagosak, bekepzeltek, koverek, koszosak, lustak, milyen melom lesz, hogy birom az egyedul letet estenkent, mit fogok fozni. nem szeretek kocsmazni hogy ismerkedjek, barakat nem szeretem, mit szolnak az emberek, stb,stb.”
  • 1. SBetti 2009. május 08. 09:19
    „Miért gondolja azt valaki, hogyha elromlott egy házasság, akkor attól, hogy öngyilkossággal fenyegetőzik minden visszaáll a rendes kerékvágásba? Nem most kezdődtek náluk a problémák és valószínűleg nem így kellett volna megoldani egyik félnek sem, bár így kívülről nagyon könnyű okosnak lenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális tévézés: drága mulatság lesz

Szentes - Az Antenna Hungária ingyenes digitális szolgáltatását most a lakosság 60 százaléka érheti el – ha van ehhez megfelelő tévékészüléke vagy dekódere. Tovább olvasom