Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Éjjellátó készülékkel és hőkamerával is figyelik a vizeket Szentes és Szegvár körül

Szentes - Megbecsülni sem lehet, mekkora kárt okoznak a haltolvajok a horgászegyesületeknek. Szentesen és Szegváron összefogtak a rendőrséggel.
Egyszerre nyolc engedély nélküli horgász bukott le a napokban Szegváron és Szentesen, adta hírül nemrég a rendőrség. Az akció nem volt véletlen: a Szentesi Rendőrkapitányság szorosan együttműködik a szentesi Gerecz Elemér és a Szegvári Horgászegyesülettel. A Kurca, a Kórógy és a Veker környékén – csónakkal, terepjáróval, éjjellátó készülékkel és hőkamerával – figyelték a vizek partjait, így kapták rajta a papírok nélkül, illetve illegális eszközökkel próbálkozó embereket.

– Együttműködési megállapodásunk van a rendőrséggel, mindkét félnek hasznos a közös munka. Az egyesület terepjárójával olyan helyekre is bevisszük az egyenruhásokat, ahol az átlagos személyautó nem boldogulna. Másrészt ha a halőreink bármilyen bűncselekményt tapasztalnak a munkájuk során, azonnal értesíthetik a kapitányságot – fogalmazott a szentesi egyesület elnöke, Kalamusz Endre. – Nem tudom megbecsülni sem, hogy mekkora kárt okoznak a rabsicok. Jó példa a jelenség komolyságára az a profi eszközökkel dolgozó banda, amelyik a közelmúltban 5 mázsa hallal bukott le, amit a Felső-Kurcán zsákmányoltak – elmondásuk szerint már nem is először. A vizeinkbe idén 12 millió forintért telepítettünk halat, nem mindegy tehát, hogy ebből mennyi vész kárba.

Az elnök szerint több nagyszabású akcióra van szükség ahhoz, hogy minél jobban visszaszoruljon a halfogásnak ez a módja. Hozzátette: jó volna, ha a jelenleginél szigorúbb következményei volnának egy-egy ilyen cselekménynek. A halászati törvény januárban módosul, a pozitív változásokat már várják az egyesületek. A most lebukott nyolc ember ellen a Csongrád Megyei Kormányhivatal Halászati Felügyelőjénél feljelentést tettek.

Olvasóink írták

  • 1. qrumpli 2012. október 08. 06:51
    „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei sikerek a fotószalonon

Szerdán zsűrizték a tavaly óta már országos 18. Alföldi Fotószalon képeit. Tovább olvasom