Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Éjszakai razzián a szentesi szórakozóhelyeken

Nyolc vendéglátóhelyen hetvenöt személyt ellenőriztek a szentesi rendőrök a péntek éjjel tartott razzián. A korábbi akcióiknak lett eredménye, most nem találtak olyan kocsmát, ahol fiatalkorút szeszes itallal szolgáltak volna ki. Lefüleltek ellenben ordibáló társaságot és ittas kerékpárosokat.
Gördült velünk a rendőrségi autó pénteken késő este végig a szentesi Rákóczi utcán, majd a Damjanichba fordulva megálltunk a Lapagyepnél. A kocsmában szólt a zene, két középkorú férfi szorosan összebújva táncolt a lírai dallamokra. Őket nem igazoltatták a rendőrök, sokkal inkább a fiatalokat. Balogh Szabó Imre kapitánytól tudjuk, hogy a rendszeres razziáik során azt ellenőrzik, kiszolgálnak-e szeszes itallal gyerekeket. S az akcióik másik célja a közterületi rongálások megfékezése. A Lapagyepnél ott üldögélt békésen a tizenöt éves Tóth István a nála három évvel idősebb barátjával, Szabó Mihállyal. Kólát ittak a fiúk, s mint Pista mondta, csak biliárdozni akarnak egy kicsit. Este tízig maradnak, aztán mennek haza, mert szombaton tanítás lesz az iskolában.
A közeli Gondűzőben is minden rendben, ott volt Erdei Zsolt, alias Madár bokszkesztyűje, amelyet árverésen szerzett meg a vendéglő tulajdonosa. – Már bűzlik a ruhám, pedig csak két kocsmában voltunk – nyugtázta a razzia egyik résztvevője. Az Old man nevű szórakozóhelyen éppen a székely himnusz szólt, amikor bementünk. Az egyik asztalnál csendesen beszélgetett egy söröző társaság, őket is igazoltatták a rendőrök. Kíváncsiak voltak persze a srácok, hogy miért kérik el a személyi igazolványukat. A huszonhárom éves Pataki János érdeklődésünkre úgy reagált: helyesnek tartja, hogy a fiatalkorúakat „nem hagyják bulizni" az éjszakában. Jó dolognak tartja a húszéves Virágos Ádám is, hogy ellenőrzik a zsaruk, kiszolgálják-e a gyerekeket alkohollal a szórakozóhelyeken.

A rendőrség gyakori akcióinak köszönhető, hogy e hét végén egyetlen ilyen esettel sem találkoztunk. Pedig nyolc vendéglőben 75 személyt ellenőriztek határőrökkel, közterület-felügyelőkkel és polgárőrökkel együtt a rendőrök. A razzia parancsnoka, Varjas Zsolt zászlós a társaival lefülelt ellenben a Kossuth utcán és a kiséri városrészben ordibáló fiatalokat, akik ellen csendháborítás miatt tesznek feljelentést. Elkaptak még két ittas kerékpárost, és három közlekedési szabálysértő is fennakadt a rostán. Egyikük úgy autózott, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. A rendőr zászlós szerint azért volt viszonylag csendes az éjszaka, mert az előző heti akciójuk már éreztette hatását. Másrészt pedig ez a szombat munkanap volt, így nem mulatoztak kivilágos-kivirradtig a szentesiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre megkegyelmeztek a szentesi kispiacoknak

Elhalasztotta a döntést a szentesi képviselő-testület a kispiacok jövőjéről. Ez azt jelenti, hogy… Tovább olvasom