Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Eladja a Rehab Kht.-ját a szentesi önkormányzat

Szentes - Lapunk értesülése szerint gazdát cserél a két éve alapított szentesi Rehab Kht. Az önkormányzati tulajdonú cég sorsáról zárt ülésen döntött a hét végén a képviselő-testület.
A szentesi Rehab Kht.-nál többségében megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatnak. Az önkormányzat még 2005 őszén alapította a céget, ahol mintegy 80 dolgozónak lett állása. Az inkubátorház emeletén bérelt helyiségekben működött azóta a varroda és a szerelde. De a meglehetősen magas bérleti díj is hozzájárult ahhoz, hogy a cég anyagi nehézségekkel küzdött a létrehozása óta. Gondot jelentett továbbá az is: a társaság törzstőkéje csak hárommillió forint volt. Az első időszakban a dolgozók úgy kaphatták meg bérüket, ha a megrendelők előre fizettek a termékekért. A kht. az alapítása óta felélte a vagyonát, többször előfordult, hogy a munkásoknak nem tudták odaadni a fizetésüket. Ilyen esetekben a tulajdonos önkormányzat segített a gárdán.

Előfordult, hogy csak akkor kaptak fizetést a dolgozók, ha a megrendelő előre fizetett Fotó: Tésik Attila

Korábban beszámoltunk arról, hogy a képviselő-testület szeptembertől a városi szolgáltató kft. ügyvezetőjét, Döbrőssy Ivánt bízta meg a veszteséges cég dolgainak rendbetételével. A tulajdonos segítségével azóta rendezték az adósságot, határidőre tudják teljesíteni a megrendeléseket, és a dolgozók is idejében megkapják a járandóságukat. Az Országos Foglalkoztatási Alapítványhoz benyújtott két pályázatuktól 10 millió forintos támogatást remélnek.

Mindezek ellenére az önkormányzat hosszú távra szóló megoldást keresett a csökkent munkaképességű emberek megélhetése érdekében. A képviselő-testület hét végi ülésén került terítékre az az erről szóló előterjesztés, amelyet zárt ülésen tárgyaltak. Lapunk információja szerint olyan határozatot hoztak, hogy értékesítik a Rehab Kht.-t. Úgy tudjuk: van vevőjelölt, esetleg több is. A képviselők létrehoztak egy bizottságot, amely előkészíti az adásvételt. Ennek a grémiumnak a tagja lett Demeter Attila, a jogi és Kozák János, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint Döbrőssy Iván ügyvezető. A végső szót a képviselő-testület mondja majd ki a Rehabról a jövő év elején. Értesülésünk szerint azonban a tárgyalások során arra törekszenek, hogy az új tulajdonossal kötelezettséget vállaltatnak a dolgozók további foglalkoztatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették az életmentőt Szentesen

Szentes - A szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén vette át Benedek Dávid a kormány Életmentő… Tovább olvasom