Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Elég lett az autósokból a szentesi utcában

Szentes - Nem is önmagában az autóforgalom a probléma, hanem a nagy sebesség. A Kurca soron nincs járda, a gyalogosok, a kerékpárosok, az autósok egyetlen sávon közlekednek. A lakók fekvőrendőrt vásároltak.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– Interneten rendeltük, bárki hozzájuthat. Elemekből kell összeállítani, a két műtárgy egyenként talán 30 ezer forint. Amilyen nyugalmat eredményez, az viszont megfizethetetlen – jelentette ki Sárréti Dániel. A szentesi férfi a Kurca sor lakója, szomszédaival együtt néhány hete megelégelték, hogy hiába fordulnak bármilyen hivatalos fórumhoz, nem orvosolják a panaszaikat, és maguk vették kézbe az ügyet: fekvőrendőröket helyeztek ki. A kórháztól az ifjúsági ház irányába tartó Kurca-parti utcát elsősorban az ott élők és a horgászok használják, hiszen tulajdonképpen zsákutca, a hidakon nem lehet autóval átkelni. A fekvőrendőröket három lakó vásárolta meg, de aláírásával mind a 12 környékbeli ingatlan tulajdonos kifejezte az egyetértését. A Kurca sor Sárréti Dániel szerint egysávosnak is csak némi túlzással nevezhető, a lakott területen engedélyezett óránkénti 50 kilométeres sebességhatár betartása is balesetveszélyes helyzeteket eredményez.

A Kurca sor egysávos, a lakók megelégelték a száguldozást. Fotó: Králik Emese
A Kurca sor egysávos, a lakók megelégelték a száguldozást.
Fotó: Králik Emese

– Nem is maga az autóforgalom lenne a probléma, hanem a nagy sebesség. Nincs járda, ezért a gyalogosok és természetesen a kerékpárosok is az úton közlekednek. Egy éve kezdeményeztük, hogy vizsgálják felül az önkormányzatnál, hogyan lehetne a környéket lakó-, pihenőövezetté nyilvánítani. Ekkor 20 kilométeres sebességkorlátozás volna érvényben. Persze hogy a tábla elérné-e a célját, az kétséges, ezért biztos, ami biztos, további fekvőrendőröket szeretnénk vásárolni – magyarázta. A tárgyakat úgy rögzítették, hogy mindkét oldalon maradjon fél-fél méter a kerekezőknek. Sárréti Dániel elmondta: a kihelyezés óta sokat csillapodott a forgalom, bíznak abban, hogy maradhatnak az eszközök. A helyzetre táblával kellene felhívni az autósok figyelmét, ennek kihelyezését a lakók a várostól remélik.

– Valóban nem a legszerencsésebb jelzés nélkül kihelyezni ezeket a bukkanókat, valaki figyelmetlenül ráfuthat, és balesetet szenvedhet. A helyzetre azonban mindenképpen megoldást kell találni, erre testületi ülésen is felhívtam a figyelmet – tudatta a terület önkormányzati képviselője, Demeter Attila. A városatya úgy tudja: az ügyet a műszaki osztály és a helyi rendőrkapitányság közösen bírálja el. Az interpellációjára a május 16-i testületi ülésen várja a választ.

Olvasóink írták

 • 9. csillogás 2013. május 10. 11:27
  „Ennyi erővel a Jókai u., a Rákóczi u., az Ady E.u. is lehetne fekvőrendőrös móka, sőt minden 3. kis utca.

  off, de muszáj megkérdeznem: a Dr. Lakos Imre utcában miért nincs 3-4 napja éjszaka közvilágítás??”
 • 8. szbarat 2013. május 07. 21:46
  „Mióta zsákutca a Kurca sor?”
 • 7. littlebird 2013. május 07. 21:22
  „nie!
  Nem mindenki, csak Sárréti Dániel... Amennyiben én helyeztem volna ki ilyet, már rég megszületett volna a határozat és a büntetés is!”
 • 6. Roland1000 2013. május 07. 12:00
  „Azt azonban nem értem, hogy a kommentekben milyen forgalomelterelésről írtok, ha egyszer ez egy zsákutca... Egy zsákutcába az megy be, aki oda tart...

  A másik, hogy valóban a hatóság dolga intézkedni, de a hatóságok többnyire bürokratikusak és nem is mindig foglalkoznak a problémával. A probléma azok számára probléma, akik nap mint nap szembesülnek vele.”
 • 5. Roland1000 2013. május 07. 11:57
  „Egy fekvőrendőrt nem helyezhetnek ki a lakók kényük-kedvük szerint. Ez engedélyköteles és nem is értem, hogy az Önkormányzat ezt miképp engedheti. Ezen az alapon tele lehetnének az utcák fekvőrendőrökkel.

  Na persze, ez egy zsákutca, és ha nincs megoldva a gyalogosközlekedés, akkor alapból nem ártott volna ezeket a fekvőrendőröket kitenni hivatalosan. Nem kéne megvárni, míg egy száguldozó - mert akad belőlük mindenhol bőven - valakit halálra, vagy nyomorékká gázol.”
 • 4. szegedivagyok 2013. május 07. 10:31
  „A lakók helyében csendben maradnék. Közútra kihelyezni bármit engedély nélkül... Ha nem akarnak mélyen a zsebükbe nyúlni, fogják be a szájukat.A forgalomcsillapítást nem így kell, és nem is így szokták megcsinálni. Ez a dögöljön meg a szomszéd tehene című műsor. Ugyanis kiragadni egy utcát a környezetéből értelmetlen, így a hasonló adottságokkal rendelkező szomszédos utakra terelődik át a forgalom. Persze az önkormányzat nem fog akadékoskodni, a képviselők ugyanis a zemberekért vannak, és nem mernek szakszerűen fellépni (nem is értenek semmihez), hanem "ez egy szolgáltató önkormányzat" címén helyeselni fognak.”
 • 3. _csutak_ 2013. május 07. 09:50
  „Ez törvénytelen!
  Ha nem tévedek akkor vétség kategória.
  Emellett egyetértek a közlekedők fegyelmezésével, de ez legyen a hatóság dolga.”
 • 2. nie 2013. május 07. 08:29
  „Mindenki azt csinál, amit akar? Így lehet elterelni a forgalmat a házunk elől? vagy inkább így dobja át a feladatot a város a lakosoknak, ez is egy kis bevétel a városnak!! Elszomorító helyzet, akár melyik oldalról is nézzük!”
 • 1. galga 2013. május 07. 08:29
  „Iyet lehet, mert veszek én is kettőt meg a szembe szomszéd is aztán lefúrjuk mi is, az önkori meg majd tesz ki táblát. Engem is zavar a ház előtti forgalom!
  Egyébként a lakópihenő övezet jó ötlet, csak a Csongrádi út - Kis Zsigmond - Kurca és a Sport pályák közti egész területre kellene kijelölni, mert mindenki az úton közlekedik az utcákban, mert a járda babakocsival járhatatlan a környéken pl.: a Mátéffy ovihoz, a házak bejáróit meg úgy körbe ültették növényekkel, hogy hirtelen bárhol megjelenhet egy autó. De egyébként is sok kisgyerekes költözött eme területre az elmúlt pár évben, biztonságosabb lenne a környék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertészkedő iskolások

A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai kóstoltak bele a veteményezés örömeibe a Szentesi Református Otthon kertjében. Tovább olvasom