Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Életet mentett Kovács

Kitüntette a szentesi önkormányzat tegnap Kovács Zoltánt, aki megmentette egy családapa életét. A férfit egy betörő üvegablak olyan súlyosan megsebezte, hogy segítség nélkül elvérzett volna. Az elismerésre a sérülést szenvedett férfi terjesztette fel Zoltánt.
Szirbik Imre polgármester (jobbról) adta át a kitüntetést Kovács Zoltánnak. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi belvárosban történt még a nyáron, hogy majdnem elvérzett egy családapa egy rossz mozdulat következtében. A balesetet szenvedett Villás József írta meg a vele történt esetet a polgármesteri hivatalba, azzal a kéréssel, hogy részesítsék a legmagasabb elismerésben azt a fiatalembert, aki megmentette az életét. A beadványában azt tudatja a férfi: a szombati ebéd után elhatározták otthon, hogy meglátogatják a vidéken élő dédnagymamát.

Az emeletes társasházban lakó házaspár a három gyerekkel már lent volt az autónál, amikor a férjnek eszébe jutott, hogy a gyerekülést a tárolóban felejtette. Visszament az automatikusan csukódó bejárati ajtóhoz, amely már majdnem bezárult, ám a férfi az üveget tolva próbálta azt kinyitni. A hagyományos ablaküveg azonban betört, és az édesapa teljes lendülettel beleesett. A bal karján súlyos sérülést szenvedett. Azt már a mentőorvostól tudta meg Villás József, hogy ha nem érkezik segítségére egy fiatalember, bizony elvérezhetett volna.

A képviselő-testület tegnap délutáni ülésén az önkormányzat nevében Szirbik Imre polgármester kitüntető oklevelet és ajándéktárgyat nyújtott át Kovács Zoltánnak. Az életmentő lapunknak azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy azon az emlékezetes napon éppen a szomszéd lépcsőházban lakó testvérénél volt, amikor egy durranásra lett figyelmes, amelyet ordítás követett. Másodpercek alatt történt mindez – sorolta a Hungerit 33 éves gépkezelője. A kitüntetett természetesnek tartja, hogy segített, mint mondta: lehet ez még fordítva is, még ő is szorulhat támogatásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondolkodási időt kért a szolgáltató Szentesen

Nem kérnek a drága gázfűtésből a szentesi Kossuth téri hatemeletes társasház lakói, akik a… Tovább olvasom