Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Életre kelt a Lelkek Fája

Szentes - A mesebeli növényt három szentesi, a szépségiparban tevékenykedő fiatal nő egy rangos versenyen mesterfokon keltette életre.

Aki esetleg nem látta James Cameron világhírű filmjét, az Avatart, annak is ismerős lehet egy-két lenyűgöző kép a Pandora bolygón játszódó történetből. Az ott élő na’vi nép egyik legjelentősebb szimbóluma – hiszen ezen a szent helyen teremthetnek kapcsolatot Eywa istennővel – a földi fűzfákhoz hasonlító, fehér levelű Lelkek Fája. A mesebeli növényt három szentesi, a szépségiparban tevékenykedő fiatal nő egy rangos versenyen mesterfokon keltette életre. A 11. miskolci nemzetközi kézműves kupán Bessenyei Ágnes kozmetikus, Földi Anikó fodrász és Vízhányó Mónika műkörmös csapatmunkáját a negyedik díjjal jutalmazta a zsűri.

Életre kelt a Lelkek Fája (galéria)

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– Nagyon örültünk az eredménynek, hiszen eddig még nem indultak szentesiek ezen a jelentős versenyen, amelyen 4-500-an, köztük a szakma hatalmas nevei vesznek részt évről évre versenyzőként és zsűritagként – mondta Ágnes. A csapatverseny témaköre idén a dzsungel királynője volt, az ítészek a pontos megjelenítést és a művészi precizitást figyelték. Lukács Aranka modell együttműködésével a szentesi indulók közel egy hónapon át, heti 4-5 alkalommal gyakoroltak, próbálták ki új ötleteiket. A miskolci versenyen 6 órát vett igénybe, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön, és Aranka életre kelthesse a szent fát.

– Eddig egyikünknek sem volt versenyzői tapasztalata, az esemény nagy lendületet adott, még lelkesebbek lettünk. Ezután magabiztosabban indulunk hasonló erőpróbákon, biztos, hogy jövőre is benevezünk a miskolci kupára – tette hozzá Bessenyei Ágnes.

Olvasóink írták

  • 2. jozko 2013. március 18. 14:55
    „Akkor ezt / a fát.../ anyósfésűvel /kisbaltával/ kell fésülni?”
  • 1. szentgyuri 2013. március 18. 12:05
    „Tényleg fantasztikus..... Leragadtam a dekoltázsnál.... :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15. az ifjak ünnepe

Szentesen Katona Tamás történész emlékezett vissza a forradalmi napokra a városi ünnepségen. A mai fiatalokra is olyan feladat vár, mint az akkoriakra, fogalmazott. Tovább olvasom