Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Élhető lesz a szentesi belváros

Szentes - A városközpont-rehabilitációs projekt 18 eleméből néhány már elkészült, van, amelyiken jelenleg is dolgoznak, a teljes megújulás az év végére várható.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
A város arculatát is meghatározó Kurca-hídon december óta folyik a munka, legkésőbb május első hetében fél pályán megindulhat a forgalom, jelentette ki a kivitelező Integrál Zrt. vezetője, Bődi János. Az SZVSZ Kft. munkatársa, Kanász-Nagy Gábor projektfelelős sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a 892 milliós összköltséggel, 76 százalékos pályázati támogatással megvalósuló belváros-rekonstrukció tervezésénél fő szempont volt, hogy a település meglévő adottságaira építkezzenek. – A diákpince elkészült, szépül az evangélikus templom környéke, a Fehér Ház, valamint a bíróság. Hamarosan elkezdődik a Horváth Mihály utcai járdaépítés és egy új körforgalom kialakítása – tudatta. Jó úton járunk: modern, de élhető, kényelmes városközpont formálódik, tette hozzá Szűcs Lajos alpolgármester.

A Kurca-hidat legkésőbb májusban átadják fél pályán a forgalomnak.
A Kurca-hidat legkésőbb májusban átadják fél pályán a forgalomnak.

Olvasóink írták

 • 6. medvejanos 2013. április 30. 16:48
  „1. sörpocak 2013.04.22. 07:36
  Elsősorban most neked írok, de úgy mindenkinek.
  Az a nagy probléma, hogy felújítunk és lelakjuk pár év múlva és már semmi se olyan szép :S
  Szerintem minden embernek a háza körül igenis meg kéne ezeket a dolgokat csinálni, persze az idős magányos embereket segíteni amiben lehet, de a családnak is. Tudom, hogy te nem éppen csak ilyen problémákra gondolsz, de ha igazán belegondolunk ez is egy nagyon nagy baj! Ezekhez, mint nagy panaszként csupán annyit kívánok hozzá fűzni, hogy egyes emberek a város központban úgy gondolják, hogy az előttük lévő közterület rendben tartása nem az ő feladatuk, szerintem mi akik kertes város részben lakunk ne tartozzunk közéjük.”
 • 5. studyfy 2013. április 22. 15:29
  „Mikor gyermek voltam, szüleim a ház előtti árkot, átfolyót minden tavasszal saját maguk rendbe rakták, kitisztították. És ezt csinálták a szomszédok is. Most? Tavaly, a szintező elemek letétele után szinte alig volt valaki, aki a saját árkát szintbe hozta volna - erős tisztelet a kivételnek! Meg kell nézni a házak előtti füves árokpartokat. Néhol már most félméteres a gaz. Kritizálni persze tudunk, az kényelmesebb!”
 • 4. almostevil 2013. április 22. 13:01
  „Szeretem Szentest, kár hogy nem fejlődik jobban, gyorsabban.”
 • 3. nie 2013. április 22. 12:10
  „A központ is csak a szűk centrum, két utcával odébb már bármi lehet, kátyú, sár, balesetveszély, az nem érdekes, csak a központ! változzon szinte évente! A tisztaság sem pályázat függvénye- szerintem sem.
  Sörpocak, sok mindenben egyetértek, amit írt- de az étkeztetést nemcsak a városnak kellene megoldani, azért maga az ember is tehet valamit- természetesen nem biztos, hogy jól gondolom.”
 • 2. nemzeti 2013. április 22. 08:34
  „Igazad van, és nem lehet mindent a pályázati feltételekre ráfogni! Biztosan meglehetne oldani pályázat nélkül is a kerületek tisztaságát, kátyútlanítását, stb..”
 • 1. sörpocak 2013. április 22. 07:36
  „Miért van az, hogy csak a városközpont, közben a városszéli területek annyira le vannak épülve, hogy az arra járók, átutazók lesújtó véleménnyel vannak a városról!?Szemetes,elhanyagoltak a városba ki és bevezető területek. Aki átutazik, látja. Itt, csak a városközpont szűk területére összpontosítanak, de a peremkerületek nem érdekli a városvezetést.Ha tudták, hogy átváltoztatják a városközpontot, márpedig tudták, akkor miért kellett annak idején, néhány éve milliókat befektetni, hogy most megint több száz millióért újra átépítsék? Felelősség? Megelégednek, hogy úgy-ahogy levágják a füvet(elég rondán és nem mindenütt),például a cigánytelep látványa, vagy a .....Nem sorolom, mert felesleges, semmit nem tesznek!Pénzeket egy sikeres pályázat után persze, nekik természetes módon felvesznek, amellett, hogy az étkeztetés, a rászorultak étkeztetésére fordítanának, mert most már csak ebédet és abból is keveset(reggelit megvonták) kapnak.Puffaszkodnak a nyári étkeztetéssel, csakhogy az adag felét kapták a rászorultak, mint akik nyári táborban voltak. Láttam, tapasztaltam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A püspök áldást kért a szentesi orgonára

Isten áldását kérte a szentesi templom orgonájára, a művészekre, a hallgatóságra, illetve a támogatókra Kiss-Rigó László megyés püspök vasárnap. Tovább olvasom