Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Elismerés a szentesi Kispál főorvoséknak

A szentesi kórházban 30 évvel ezelőtt kezdődött szinte elsőként a vidéki egészségügyi intézmények közül a betegek kemoterápiás kezelése, és tíz esztendeje működik önálló klinikai onkológiai osztály. Ebből az alkalomból rendeztek tegnap a volt megyeházán szimpóziumot a Szegedi Akadémiai Bizottság szakgrémiumával.
A szentesi kórházban 30 évvel ezelőtt kezdődött szinte elsőként a vidéki egészségügyi intézmények közül a betegek kemoterápiás kezelése, és tíz esztendeje működik önálló klinikai onkológiai osztály. Ebből az alkalomból rendeztek tegnap a volt megyeházán szimpóziumot a Szegedi Akadémiai Bizottság szakgrémiumával. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében bevallotta: civilként megretten, ha meghallja azt a szót, hogy rák, mert az egyenlőnek tűnik a halálos ítélettel. Ezért minden tisztelete azoké az orvosoké és szakdolgozóké, akik lelki támaszt is nyújtanak a betegeknek.
Gervain Mihály, az akadémiai bizottság onkológiai munkabizottságának alelnöke méltatta dr. Kispál Mihály főorvos érdemeit, hiszen az ő vezetésével betöltötte hivatását az osztály. Minden támogatást megadnak majd dr. Kispál Mihály Csaba osztályvezető főorvosnak is, aki az édesapjától átvette tavaly a stafétabotot. Mint elhangzott: Kispál Mihály főorvos munkássága mindenki számára irányt mutat és példaként szolgál.

Olvasóink írták

  • 1. westwood 2009. május 05. 20:04
    „respect”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huzavona a szentesi kopjafával

Fényes nappal vette ki a földből a szentesi Földvári Nagy Sándor a cimboráival azt az 1956-os… Tovább olvasom