Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Elkészült a szentesi kórház új sürgősségi szárnya

Elkészült a szentesi Dr. Bugyi István Kórház új sürgősségi szárnya, az épületben már ezen a héten fogadnak pácienseket - mondta Baráth Lajos főigazgató kedden a helyszínen.
Az új épület kialakítása a szentesi kórház sürgősségi ellátását javító, mintegy 530 millió forintos összköltségű program első eleme - közölte a szakember.

A következő lépésben a sürgősségi osztály átköltözik az új szárnyba és elindul a régi épületrész felújítása. A beruházások összköltsége mintegy 290 millió forint. A rekonstrukciót követően összekapcsolják a két részleget, egy tízágyas, az európai normáknak megfelelő sürgősségi betegellátó osztály jön létre. A tervek szerint augusztus végén záruló projekt harmadik elemeként 140 millió forintért az egészségügyi ellátáshoz szükséges gépeket és műszereket vásárol az intézmény - tudatta a főigazgató.

Baráth Lajos elmondta, az sürgősségi osztály bővítésére és felújítására azért volt szükség, mert a részleg építésekor a szentesi kórháznak 50 ezer ember ellátásáról kellett gondoskodnia. Az egészségügyi rendszer átalakításával azonban az intézményhez tartozó páciensek száma csaknem duplájára, 98 ezerre nőtt.

A sürgősségi osztályon a páciensek állapotát stabilizálják, majd a kivizsgálást és a pontos diagnózis felállítása után átszállítják a szentesi kórház megfelelő osztályára, illetve ha speciális ellátást igényelnek, valamelyik szegedi klinikára vagy országos intézetbe - közölte a szakember.

Magyar Anna (Fidesz), a kórházat fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke hangsúlyozta, az elmúlt években kiemelt feladatként kezelték az egészségügyi ellátás színvonalának javítását, ezért is biztosították a fejlesztéshez szükséges önrészt, mintegy 60 millió forintot.

Olvasóink írták

 • 10. átlag 2011. február 07. 17:01
  „Aki tudja írja már meg legyen szíves, hogy hány darab szavazattal lett az első? Amennyiben ismerjük a számot akkor lehet csak igazán viszonytani, hogy mennyi is az annyi! Például 5000 db szavazat az ellátott betegek
  száma pedig 18.000 akor ez = 27%-al Tessék mondani ez a többség? Egy patika magazinban lévő szavazás a mérvadó? Sajnos úgy tűnik igen?”
 • 9. mirázs 2011. február 07. 10:35
  „Ehhez képest lett az "év kórháza" ha jól tudom éppen az egészségügyi személyzet munkaminősége miatt. Lehet hogy divat "fikázni" mások munkáját, de azt hiszem az itt megszólalók mindegyike túlélte a találkozásokat és baj esetén fejvesztve rohan vissza a most kritizált környezetbe. Sok erőt és türelmet kívánok mindkét oldalnak az elkerülhetetlen találkozásokkor.”
 • 8. y-akta 2011. február 06. 13:34
  „Én is jó néhány osztályát megjártam eme kórháznak betegként és hozzátartozóként is. Több volt a rossz tapasztalatom, mint a jó, orvosról, nővérről egyaránt. Azért az ápoló személyzettől többet vár az ember, hisz "közülüónk" valók, de sajnos az egymás iránti irígység elvakítja őket. Ebből pedig jó betegellátás nem születhet!”
 • 7. luciana78 2011. február 06. 12:01
  „Vannak kedves, rendes nővérek, csak sajnos a többség még a saját munkatársaival szemben is arrogáns, lekezelő. Én tudom.E.ü.-s vagyok, volt részem a kórháznál tapasztalni dolgokat mindkét oldalról.”
 • 6. visítóvasinka 2011. február 06. 08:57
  „Kedves "fedora" hozzászólásából az tűnik ki, hogy minden egyes nővér aki ott dolgozik arrogáns... Volt annak a nővérnek neve is. Ha probléma volt akkor meg kellene nevezni, nem általánosítani, mert azért akad ott olyan is aki kellő tisztelettel, szakmai hozzáállással és empátiával végzi a dolgát, több tíz éve és első számára a beteg és annak gyógyulása, mert arra tett esküt. Azoknak akik ilyenek, biztos nagyon bántó ez az általánosítás.
  Még valami. Én is jártam ott, azért a betegeket is meg kellene nézni, néha hogyan viselkednek az ápolókkal és az orvosokkal. Szerintem egy valamit meg kell érteni. Ez a sürgősségi osztály nem " gyorsasági osztály" nem úgy működnek a dolgok mint a Tv- beli sorozatokban, ahogy kimondanak valamit már meg is van. A diagnosztikának a vizsgálatnak idő kell, nem megy minden egy pillantás alatt. Bár én azt is tudom, hogy mindenkinek a saját baja a legnagyobb de bizonyos rangsort, ha sok a beteg egyszerre fel kell állítani és ezért is várni kell néha a vizsgálatra, amihez a betegek és hozzátartozóik részéről is megértésre lenne szükség”
 • 5. fedora 2011. február 05. 14:34
  „Jártam már abba a korházban de ,menekültem rövid idönbelül,borzalmas neveletlen arogáns növér volt ügyeletben,betegkén semilyen körülmények között ,nem szeretnék jelen lenni!!!”
 • 4. luciana78 2011. február 05. 11:46
  „Kedves átlag! Lesz orvos-ápoló, a baj csak az, hogy bizony nem erre a pályára való a többségük.Empátia?Szép, felújított sürgősségi osztályhoz szakmailag odavaló dolgozók kellenének.Ehelyett vagy politikai hovatartozás vagy jó ismeretség révén kerülnek be.Sajnos nem a tudás,az elhivatottság számít. Pl. I.Á. "kedves doktor" úr. Bezzeg a jó szakemberek,akik a betegeket nem futószalagon tárgyaknak nézik, pl. Loboda Fábiáni egy egész team helyett viszi a balhét.Az orvosok túlterheltek ez tény, de a beteg sem jókedvéből kerül oda.”
 • 3. átlag 2011. február 03. 18:49
  „Nagyon örülünk de lesz-e orvos-ápoló? Vagy egymást gyógyítják majd a betegek? Tisztelet a kivételnek de
  sokan nem erre a pályára valók! ( hol van már az elhivatottság?) ( van helyette modortalanság!)”
 • 2. y-akta 2011. február 02. 08:02
  „98 ezer ember ellátásához a kórházi részt is bővíthetnék, minden osztályon legalább10-10 ággyal.”
 • 1. csillogás 2011. február 01. 19:41
  „Örülök neki.
  De a 30-as övezetet jelző tábla miért van még mindig ott?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békési vízmű Mágocson

Nagymágocs. Vízműszolgáltatót váltott Nagymágocs: mától a Békés Megyei Vízművek működteti a… Tovább olvasom