Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Elmarad a diplomáciai csúcstalálkozó

Szentes - Elmarad a parlamenti elnökök találkozója, de a kulturális és sportprogramokat megtartják ma Szentesen. A diplomáciai csúcstalálkozót a szerb fél mondta le, mert ma lesz a költségvetési végszavazás Belgrádban, ahol minden voksra szüksége van a kormánynak.
Egy diplomáciai csúcstalálkozóval szegényebb lesz Szentes története: a szerb parlamenti elnök kérésére ugyanis elmarad Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Slavica Dukic Dejanovic, a szerb parlament elnökének Szentesre tervezett mai találkozója. A szerb fél kedden jelezte, hogy későbbre halasztaná a tanácskozást. Információink szerint Szerbia szorult gazdasági helyzetében – Magyarországhoz hasonlóan – a Nemzetközi Valutaalap (IMF) anyagi segítségére szorul, ezért még ebben a hónapban több költségvetési döntést kell meghoznia a szerb parlamentnek. A szükséges döntéshozatal záróakkordja lesz a mai belgrádi költségvetési végszavazás, amelyen a szerb parlament elnökének is részt kell vennie. A csúcstalálkozó idejére szervezett szerb–magyar kulturális és sportprogramokat azonban megtartják. – Az ifjúsági vízilabda-válogatottak összecsapnak az uszodában, és Boban Markovic is fellép zenekarával az ifjúsági háznál – mondta lapunknak Szirbik Imre szentesi polgármester. A rendezvények pénzügyi hátterét a magyar állam és a szentesi önkormányzat biztosítja.

Olvasóink írták

 • 3. Power 2009. május 01. 23:45
  „A munka ünnepén "megünnepeltük" a 10%-os munkanélküliséget.
  Ahogy nő az ember intellektuális ereje, még inkább nő a szellemi degeneráció veszélye is.”
 • 2. niemand 2009. május 01. 18:18
  „Úgy látszik Szentesnek mindenre van pénze, amire akarja! Amire meg esetleg jó lenne, az senkit nem érdekel, bár az fontos lenne.”
 • 1. Power 2009. április 30. 21:46
  „Ki volt kíváncsi Szilire? Én örülök ha nem látom, sok disznóságot megcsinált a parlamentben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult az óvodai összevonásvita Mágocson

Nagymágocs - Nem változtatta meg az óvodai csoportösszevonásról hozott korábbi döntését a nagymágocsi önkormányzat. Néhány hétig marasztalták volna az elbocsátott óvónőket, hogy megnyugtassák a szülőket, de az óvodapedagógusok nemet mondtak a kérésre. Tovább olvasom