Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Elmaradt a Négy Mancs-Hungerit találkozó

Szentes - Elmaradt a hétfőre tervezett találkozó a Négy Mancs Alapítvány képviselői és a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója között. Az állatvédők levélben tartják majd a kapcsolatot Magyar Józseffel.
A vezérigazgató szerint ezzel az időt akarják húzni. Jelenlegi álláspontja az: szeptembertől beszüntetik a hízott állat vágását, de „akkor vigye el a Négy Mancs a balhét".

A Négy Mancs Alapítvány – mint arról beszámoltunk lapunkban – tegnapra tervezett találkozót a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatójával. Az állatvédő szervezet magyarországi programvezetőjétől azt kérdeztük: megtartják-e a találkozót, és ha igen, akkor mit remélnek tőle? Ha esetleg nem akarnak Magyar Józseffel találkozni, akkor miért nem? „Magyar úrral elmarad a hétfői találkozó, továbbra is tárgyalásban maradunk, egyelőre levélben" – közölte e-mailben Gergely Zsófia.

Ismeretes, hogy a múlt héten a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban Süth Miklós szakállamtitkár vezetésével tanácskozást tartottak a libamájügyben kialakult helyzet rendezésére a baromfitermelők, a feldolgozók, az érdekvédelmi szervezetek és a Négy Mancs képviselői. A jelenlévők augusztus 15-éig kértek választ az állatvédőktől a nagyüzemi gépi kényszertömés ellen indított kampányuk témájában. A programvezetőnek feltettük a kérdést, mit nyilatkoztak a minisztériumnak. Felfüggesztik-e a támadást a szentesi Hungerit ellen, valamint leveszik-e a feketelistájukról?

– Pénteken elküldött levelünkben tájékoztattuk a szakállamtitkár urat további együttműködési szándékunkról, és a magunk részéről leírtuk azokat a tényezőket, melyeket fontosnak tartunk a jövőben is. Így a címkézés bevezetésének törvényi kötelezettségét, azt, hogy a kényszertömés tiltására Magyarországon is jogszabály szülessen 10 éven belül, illetve azt, hogy segíteni kívánjuk az ágazatot más gazdálkodási formák és célok megfogalmazásával, melyben készségesen együttműködnénk – fogalmazott Gergely Zsófia. Hozzátette: a Hungerit Zrt. akkor fog lekerülni a listáról, ha felhagy a kényszertömött állatok feldolgozásával. Azt is közölte, hogy támadásról szó sincs, ők együttműködést kínáltak.

A vezérigazgató szerint időhúzás

– Ha felhagyunk a hízottáru-vágással, akkor el kell küldeni az embereket – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Magyar József, aki úgy véli: könnyű kívülről befelé kiabálni, ő is tudna ötleteket adni másoknak. – Én döntök a cégről, nem a Négy Mancs – tette hozzá. Szerinte a levelezés hosszadalmas, bonyolult, egy személyes találkozás során viszont tisztázni lehetne az ügyet. A Hungerit vezérigazgatója azt is elmondta lapunknak: az a benyomása, hogy a Négy Mancs Alapítvány az időt akarja húzni. A jelenlegi álláspontja az, hogy szeptembertől abbahagyják a hízottbaromfi-vágást, „vigyék el az állatvédők a balhét". Egyébként pedig hajlandó változtatni a mostani elhatározásán, ha meg tudnak egyezni. Ám ahhoz személyesen kell tárgyalniuk.

Olvasóink írták

94 hozzászólás
 • 94. Ruga Zsóka 2008. szeptember 05. 22:58
  „A négymancs jobb lenne ,ha a hajléktalanok embertelen körölményeivel foglalkozna nekik segítene . A libának-kacsának van mit enni, nekik nincsen, de ember védő egyesület nem szerveződött pedig itt lenne az ideje.Akkor támogatókra találna. De most ök szaporítják a hajléktalan éhező emberek társaságát. Igen is fizessen kártérítést vagy járadékot addig ,amíg nem találnak munkát maguknak.
  A liba -kacsa hungarikum és ne engedjük ,hogy egy buta liba tönkre tegye.Mellesleg egyszer kértem őket ,hogy segítsenek ,mert írtó büdös a szomszéd kutyája nem lehet megmaradni de rá se hederítettek ,hiszen a kutya a fontos.Talán a kutya tartókat kellene a városban ellenőrizni és nem lenne mocsok ott kellene turkálni,takarítani, lenne mit. A libásokat pedig hagyják béként hiszen a libának csak 2 lába van.”
 • 93. eFFENBERGER gYULA 2008. szeptember 02. 10:00
  „A négy mancs tartozik 300 nilliárdal az államnak és több ezer embernek.Mikor fizetimeg a kárt?”
 • 92. fiser imre 2008. szeptember 02. 08:15
  „Elmondom hol lehet megtalálni azt a kacsa tömőt akinél a film készült .Most is ezt csinálja ebböl él .Hazugságokat állitot a filben biztosan jol megfizették érte .Jászszsentlászló és kikunmajsa között KATA vendégház ez van kiírva rá egy KIsebb kastélyrol van szó .Többünknél probálkozott ez a négy mancs de elzavartuk a francba öket . AZT mondták ,hogy reklám filmet forgatnak HÁT KI NE AKARNA szerepelni ilyenbe . Végig sem gondolták milyen helyzetbe hoznak ezzel sok embert .Katának jol jött a reklám?!
  GRATULÁLJUNK neki!!!!!!! belestzart a saját levesébe és a mienkbe is.”
 • 91. Ukuku 2008. szeptember 01. 18:52
  „A 4mancsot kényszeríteném arra, hogy az elbocsátott embereknek fizessen kártérítést. Bezárás helyett új módszert is kitalálhattak volna. Mellesleg az állatvédők foglalkozhatnának mással is.”
 • 90. libás 2008. augusztus 27. 11:28
  „Az állatvédők jól végzik a munkájukat, a kormányzat és a politikusaink meg tesznek egyet a libatenyésztőkre, munka helyett az állatvédőkre mutogatnak.”
 • 89. írtó jó 2008. augusztus 27. 00:45
  „Az a dúrva, hogy Szentesen, de biztos kézből tudom, hogy még rengeteg helyen, előre megfontoltan, RENDSZERESEN, szisztematikusan írtják a szúnyogokat!!!!!!!!!!!!!! Ez ellen miért nem lép fel a 4 mancs??! Szegény szúnyogok, őket méltatlanul bűntetjük, pedig csak élni szeretnének!”
 • 88. szentesi tanár 2008. augusztus 27. 00:43
  „Szegedi tanár (81), igazad van. Hányingerem lett ettől a műsortól:
  http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=380249
  Vszleg jó pénzt fizetett érte a 4mancs...”
 • 87. hóbortos 2008. augusztus 26. 22:02
  „A vadlibákat nem tömik, mégis finomabb a vadliba mája.”
 • 86. spedman 2008. augusztus 26. 21:37
  „A mi politikusaink magas íven leszarják a libatömőket, dinnyéseket,almatermelőket,tejtermelőket,sertéstartókat.Vagy ők irányítják a kampányt????????? Ha kintről azt mondják hogy ez a piac a miénk lesz azt elérik bármi áron.Ezek meg csak hajbókolnak.”
 • 85. DMagóg 2008. augusztus 26. 17:59
  „ZsóFIKA gyorsan elbujdokolt a közösségi portálról, jó oka lehetett rá.

  A kinyilvánított céljaikkal egyetértek. A módszereikkel nem, mert az éppoly barbár, minta a libatömés, és egyben kemény hazaárulás!

  Az APEH pedig, ne feledje majd elvégezni az aktivisták vagyonosodási vizsgálatát!”
 • 84. tvnéző 2008. augusztus 26. 14:39
  „Megnéztem az aktívot este, és majdnem lehajítottam a tv-t az emeletről! Mostmár tudom hogy néz ki ez a gergely zsófia, már csak a címét kéne megszerezni, és máris indulhatna egy-két busznyi ember a házához! Aztán az, hogy mit csinálnak vele, az már az ő baja! Kicsit durva műsor volt, ilyet lehetne készíteni bármilyen témában”
 • 83. eső után köpönyeg 2008. augusztus 26. 12:35
  „Az állatvédők, a libamáj forgalmazók lobbiznak. Hol vannak nagy politikusaink? A francia politikusok megoldották, a hazai kormánypártok politikusai meg futnak a pénzük után.”
 • 82. Nem láttam 2008. augusztus 26. 00:22
  „Én nem láttam, mi volt benne?”
 • 81. szegedi tanár 2008. augusztus 25. 21:47
  „Kedves szentesiek!

  Az augusztus 25-i napon ha láttátok a tv2 Aktív c. műsorát, akkor remélem többé nem kapcsoltok erre a nyomorult agyromboló amerikai eredetű csatornára, mert amit itt produkáltak az egy szentesi ember számára huszonöt pofonnal ért fel!!!
  Egy tanár Szegedről”
 • 80. spedman 2008. augusztus 25. 21:33
  „Majd ha nem lessz munkám elmegyek az alapítványhoz aktivistának remélem ők is eltartják a 6 gyerekemet”
 • 79. Fülemile 2008. augusztus 25. 19:24
  „A Négy Mancs maradjon a "kaptafánál"! Törödjön azzal, hogy ne veszélyeztessék az embereket a kóbor, vagy póráz és szájkosár nélküli állatok, s ne hagyják széjjel a "kutyások" a rengeteg kutyagumit. Miért tűrik, hogy lakásokba zárva szenvedjenek az egény nap magára hagyott állatok, kutyák, macskák? A Négy Mancs söprögessen a saját portáján! Van ott mit tenni bőven.”
 • 78. Fülemile 2008. augusztus 25. 19:09
  „Vajon mit szólnának, ha mi pedig a mi gazdaságunkat veszélyeztető osztrák és német érdekeltségű üzleteket zárnánk el/be?”
 • 77. vágta 2008. augusztus 24. 18:01
  „Beleolvastam kicsivel kisebb horderejű cikkek hozzászólásaiba; és hááááát, le vagyok döbbenve. Itt mindenkit dicséret illet a kulturáltságért, annak ellenére, hogy én is kaptam egy kis "Ívet", de az étvágyam megmaradt :-))”
 • 76. Jakutika 2008. augusztus 23. 23:21
  „"Gráf József agrárminiszter utasítására az illetékes magyar szervezetek agrárdiplomáciai eszközökkel is fellépnek az elfogadhatatlan, hátrányos megkülönböztetés ellen. Nincs összhangban az európai uniós magatartási szabályokkal az sem, hogy míg a Hungerit nyitottságot mutatott a kompromisszumra, addig a Négy Mancs képviselői tárgyalni sem hajlandók."
  idézet NOL”
 • 75. Jakutika 2008. augusztus 23. 23:01
  „"A lecsúszó térségekben általános tapasztalat, hogy amelyik megélhetési forrás egyszer megszűnik, ahelyett nem lesz semmi más. Lehet, hogy azoknak van igazuk, akik feltételezik: valamilyen gazdasági érdekcsoport pénzeli az állatvédelem céljával fellépő civil szervezeteket. De az is lehet, hogy igazat mondanak a Négy Mancs képviselői, akik azt állítják: jó szándékú magánszemélyek adják össze működésük költségeit. Ha így van, akkor a helyzet még abszurdabb: ezzel a pénzzel és jó szándékkal teszik tönkre mások egzisztenciáját." NOL
  Abszurd ország, abszurd helyzetek.”
94 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangverseny a református nagytemplom orgonája javára

Szentes - Hangversenyt rendeznek kedden a szentesi református nagytemplomban azért, hogy az orgona… Tovább olvasom