Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Elmúlt a láza a szentesi betegnek

A szentesi kórházba tüdőgyulladásra utaló tünetekkel került be egy fiatalember, akinek napokig 40 fokos volt a láza. A híresztelésekkel ellentétben nem papagájkóros a beteg. A tüdejében beszűrődést találtak, amely lassan felszívódik. Hamarosan hazaengedik.
Lapunk tudomására jutott, hogy a szentesi kórházban fekszik egy fiatalember, akiről az a hír járta: papagájkórtól szenved. Egyesek tudni vélték, hogy a munkahelyén háziszárnyasokkal találkozott naponta.

A laikusok ebből arra következtettek, a jószágok fertőzték meg az illetőt. Ezért került a fertőző osztályra tüdőgyulladásra utaló tünetekkel. Értesü lésünk szerint állandóan 40 fokos a láza, góc van a tüdejében, és a gyógyszeres kezelésekre nem reagált a szervezete.

Megkérdeztük az esettel kapcsolatban a szentesi kórház főigazgatóját arról, igaz-e, hogy a fenti tünetekkel bekerült az intézményükbe egy férfi. Fenyves Ernő lapunknak azt nyilatkozta: a fertőző osztályon valóban harmadik napja fekszik náluk egy fiatalember. Oda azért került, mert a szentesi kórháznak nincs tüdőgyógyászati részlege.

Az illetőt ezt megelőzően négy napig járó betegként kezelték, s mivel nem javult az állapota, ezért vették fel a kórházi osztályra. A tüdejében észlelt beszűrődés elkezdődött felszívódni, és tegnap már láza sem volt a betegnek. A főigazgató elmondása szerint rövidesen hazaengedik a fiatal férfit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen forrong a Fidesz-szervezet

A meglepetés erejével hatott Szentesen, hogy Karikó-Tóth Tibor korábbi nyilatkozatával ellentétben… Tovább olvasom