Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Elnapolták a tárgyalást a hídi haláleset ügyében

Szentes - Az érintettek ítéletre készültek tegnap a szentesi bíróságon, de Berkes Tamás bíró jövő péntekre elnapolta a tárgyalást abban az ügyben, amely Farkas Péter 2009 nyarán, a felújítás alatt álló Tisza-hídon bekövetkezett halálos balesete ügyében folyik. A fiatalember kerékpárjával éjszaka egy munkagödörbe hajtott és meghalt.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az ügyészség közúti közlekedés biztonsága elleni, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt emelt vádat H. Klára Katalin és az időközben elhunyt V. R. ellen. A vád később halált okozó közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétségre módosult.

Perbeszédében az ügyész, Szakács Judit felfüggesztett fogházat kért az elsőrendű vádlottra, mert szerinte H. Klára Katalin – bár ilyen szerződést nem találtak – magatartása alapján építésvezetőnek volt tekinthető, az ő felelőssége lett volna a munkagödör biztonságos körbekeríttetése. Nemes László ügyvéd védence felmentését kérte, mert meglátása szerint a szerencsétlen baleset egyértelműen egy munkaterületen történt, az esetben az elhunyt fiatalember felelőtlen magatartása, valamint az alkoholfogyasztása is közrejátszott.

H. Klára Katalin az utolsó szó jogán nem vallotta magát bűnösnek, és továbbra is fenntartja, hogy nem ő volt az építésvezető, ezért felelősségre sem vonható az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezetők pénzéről szavaztak

Kapjanak-e célprémiumot a önkormányzati többségi tulajdonban álló cégek vezetői vagy ne? Tovább olvasom