Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Elődeink játékai, szokásai

Szentes - A szentesi Koszta József Általános Iskolában nemrégiben megrendezett XI. Életvitel és gyakorlati ismeretek megyei technika verseny 7-8. osztályos résztvevői időutazáson vehettek részt.
Megelevenedtek a régi játékok, játékszerek az egyes állomásokon a körjátékoktól az ugróiskolán át a kukoricahegedűig, a számítógépes puzzle kirakásával pedig a húsvéti és karácsonyi népszokások. Nagy igyekezettel készültek népmesei illusztrációk természetes anyagokból: fából, kukoricaszárból, csutkából és rongyokból. Mai rohanó rohanó világunkból a gyerekek egy kicsit visszatekinthettek és kreatívan, tartalmasan tölthettékk a délutánt.

Elődeink játékai, szokásai - GALÉRIA

Csapatban első lett a szentesi Szent Erzsébet (Ferke Gréta, Ráfi Balázs, Szőke Anna) második Fábiánsebestyén (Csurgai Henrietta, Székely Milán, Tóth-K. Sándor), harmadik a Koszta (Csatordai Veronika, Halál Petra, Szőke Ivett), negyedik a Szent Erzsébet másik csapata (Dudás Eleonóra, Lakatos Klarissza, Gombos Melitta), majd őket követte ugyancsak a Kosztából Korom Krisztina, Madácsy Hanna és Rácz Diána, valamint a klauzálos Halmai Klaudia, Hodosán Vanessza és Hornyik Dorina. Egyéniben Csurgai Henrietta végzett az első helyen, második lett Ráfi Balázs, harmadik pedig holtversenyben Ferke Gréta és Szőke Anna. A legjobbak a tatabányai döntőn képviselik megyénket. A felkészítésben, lebonyolításban Oroszné Rónyai Éva, Janóné Kispál Katalin, Csorba Ildikó, Révész Gabriella, Kéveszkiné Pintér Katalin, Szunyiné Marton Edit, Földi András és Lucza László segített. A versenyt a Hunniareg Pedagógiai Intézet, Szentes Város Önkormányzata és a Koszta József Általános Iskola támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvői bemutató Szentesen

Esküvői bemutatót tartanak szombaton Szentesen, a Megyeháza dísztermében 16 órától. Tovább olvasom