Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Előnyt kovácsolhat a drágulásból Szentes

Szentes - Szentes és térsége előnyt kovácsolhat abból, hogy az elkövetkező évtizedben jelentősen nőni fognak az élelmiszer- és energiaárak. Arról is szó esett a tegnapi ECO Szentes konferencián, hogy a Petőfi Szálló felújítása 2012 tavaszára fejeződik be.

Nagy érdeklődés kísérte a tegnapi, először megrendezett ECO Szentes konferenciát, amelyen a település és térsége gazdasági lehetőségeit ismertették a neves előadók. A megjelenteket Horváth István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kistérségi vezetője, önkormányzati képviselő köszöntötte, aki lapunk tegnapi számából is idézett bevezetőjében, kiemelve, hogy mennyivel nőtt az álláskeresők száma januárban. Henterné Tringer Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium befektetési főosztályvezetője elmondta, a kormányzat egyik legfőbb feladatának tekinti a jelenleg 11 százalékos munkanélküliség csökkentését, a foglalkoztatás növelését. Ennek érdekében támogatásokkal ösztönözve a vidéki városokba – főleg az ország keleti és déli részébe – irányítanák a befektetői tőkét.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline szentesi gyökerekkel bíró vezető elemzője arra világított rá, hogy a válságkezelést hitellel és pénznyomással oldották meg a világban, ezért nem véletlen, hogy a háztartásokban is egyre inkább érzékelhető az infláció. Szerinte az élelmiszer- és energiaárak további jelentős növekedése várható az elkövetkező évtizedben. Ez viszont jól jöhet Szentesnek és térségének, hiszen kiváló adottságokkal rendelkezik a helyi mezőgazdaság és élelmiszeripar, ráadásul a föld alatt lapul egy óriási termálkincs, amelynek megfelelő hasznosítása lendíthet a környék gazdaságán.

Erre a témára Szirbik Imre polgármester is kitért, jelezve, hogy 2014 végén lép életbe a visszasajtolási kényszer, amit ha nem tesznek semmissé törvényi szinten, ellehetetlenülnek az érintett gazdálkodó szervek. A város vezetője leszögezte, a munkahelyteremtés elősegítését tekinti elsődleges feladatának, mert a legfrissebb kimutatások szerint helyben 3000 álláskereső vár munkára.

Nappali kórház a Petőfi mellé

– Jóllehet visszaesés tapasztalható a turizmusban, a magas színvonalú szolgáltatások esetében javultak a mutatók a válság kirobbanása óta – vezette föl előadását Zsohár Árpád. A Petőfi Szálló felújításában érdekelt üzletember elmondta, az egészség- és sportturizmus lehet számukra a kiugrási pont, de ehhez nem elég egy kényelmes szoba, a vendégek komplex kezelésére van szükség. Ezért a Petőfi utcai foghíjtelken egy nappali kórházat építenek, 72 szobával. Zsohár szerint egy új 50 méteres medence is kell a városnak, hogy a sportolókat ide tudják csábítani. A beruházásról elmondta, 2012 tavaszára fejeződik be a szálló felújítása, az új szárny pedig jövő őszre épül meg.

Olvasóink írták

  • 1. Balotelli 2011. február 19. 23:07
    „HI-HI-HI !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács János és a 4 milliós kérdés

Mennyit spórol a megye azzal, hogy nem harmadikán, hanem tizedikén ad fizetést? - kérdezte Kovács János képviselő a megyei költségvetés elfogadása előtt. Tovább olvasom