Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Előre menekül a Legrand

Szentes - Energiahatékonysággal kapcsolatos termékek gyártásával próbálta meg csökkenteni a hazai gazdaság gyengélkedése miatt kiesett bevételeit az 500 dolgozót foglalkoztató Legrand Zrt. Az 50 éves cég negyedszer nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat, Niloé nevű kettős csatlakozójával.
– Optimistán kezdtünk bele 2011-be, azt hittük, a gazdasági válság nagyobb részén lassan túlleszünk. Ráadásul olyan középtávú fejlesztéseket nyertünk el a szentesi gyár részére a vállalatcsoporton belül, amelyek feljogosítottak a bizakodásra – mondta lapunknak Károlyi László. A Legrand Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az év közepéig, a gazdaság gyengélkedése ellenére, pár százalékkal az előző esztendei bevételük felett teljesítettek.

– A negatív világgazdasági folyamatok és a végtörlesztéssel kapcsolatos törvény miatti likviditáscsökkenés gyakorlatilag befagyasztották a piacot, ezért az év utolsó hónapjaiban csökkent a bevételünk. Így az éves árbevételünk várhatóan marad a tavalyi szinten. Ez részben belföldi, részben pedig 15 európai országbeli értékesítésből származik. A válság azonban mindig új lehetőségeket is rejt magában, ezek jelentik a jövő fejlesztési lehetőségeit. A Legrand is előre menekül: 2010-ben bővítette a szentesi gyárban a termékfejlesztési kapacitást, ahol most már több mint 40-en dolgoznak. Ez az cég 500 dolgozójának majd 10 százalékát jelenti.

Kapcsoltak. A szentesi gyárban bővítették a termékfejlesztési kapacitást.
Kapcsoltak. A szentesi gyárban bővítették a termékfejlesztési kapacitást. A szerző felvétele

– A Legrand az épületek villamos és digitális adatátviteli infrastruktúrájának szakértője. Az elektromos energia hatékony felhasználását segítő megoldások és termékek fejlesztésében látjuk a jövő lehetőségeit. Ezért is fontos, hogy a szentesi vállalat a cégcsoport egyik önálló fejlesztési platformja lett – mondta Károlyi László.

Teljes mértékben itt fejlesztették ki és gyártják a svájci piac számára szánt, illetve a Törökországban és Belgiumban kapható Legrand termékeket is. A Niloé kettős süllyesztett kapcsolócsaláddal nemrégiben Magyar Termék Nagydíjat elnyert, szentesi működésének 50. évét ünneplő Legrand ad arra is, hogy dolgozói jól érezzék magukat a munkahelyükön. – Olyan vállalati légkört építünk, ahol jól érzik magukat a dolgozóink, és örülnek a közös sikereinknek; természetesen cserébe igényes, minőségi munkát várunk mindenkitől – tette hozzá a vezérigazgató.

Olvasóink írták

  • 1. anya5353 2012. január 10. 12:57
    „Csak gratulálni lehet e kisváros cégének, hogy ennyi éven át, túlélve a változásokat egyáltalán meg tudtak maradni!
    További sikereket kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkarolják a szegényeket Szegváron

Várhatóan áprilisban adják át a községben a teljesen megújult művelődési házat. Tovább olvasom