Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Első fokon 37 évet kapott összesen a szolnoki család

Szentes - Szülinapi buliban találta ki egy éve egy szolnoki család, hogy Szentesre mennek rabolni. Tegnap – nem jogerősen – összesen 37 év börtönre ítélte őket a bíróság.
Ítéletet hoztak kedden a Szentesi Járásbíróságon egy 1 éve elkövetett rablás ügyében. Megírtuk: tavaly március 17-én hárman rátörtek egy férfira a Deák Ferenc utcai házában, megkötözték, és pénzt, fegyvert, kábítószert és ékszert kerestek nála. Ilyesmit nem találtak, többórás kutakodás után némi készpénzzel és különböző értéktárgyakkal távoztak, összesen 1,6 millió forint értékben. A sértett ki tudott szabadulni, látta az autójuk rendszámát, amelyben az elkövetők két segítője várakozott, majd hívta a rendőrséget.

A három testvér, egy unokatestvér és ennek barátnője aznap lakóhelyükön, Szolnokon születésnapot ünnepeltek, egy kivétellel mindannyian alkoholt és kábítószert fogyasztottak. Egyikük korábbi ügyek kapcsán ismerte a szentesi sértettet. Az ötödrendű vádlottat, K. N. Rózát kérték meg, hogy fuvarozza át őket a Kurca-parti városba. A másik nő, F. Ilona feladata volt, hogy valamilyen indokkal becsengessen a sértetthez. Kiderült, hogy a férfi otthon van, ám ennek ellenére úgy határoztak, ha már eljöttek, „megcsinálják az üzletet". A nők az autóban vártak, míg R. György, F. István és F. Róbert rátört a szentesi lakosra. Előre megbeszélték, hogy a rablás során milyen neveken szólítják majd egymást, ezzel egy másik bűnözői csoportra akarták terelni a gyanút.

Az ügyész és a kirendelt ügyvédek enyhítő és súlyosbító körülményekről is említést tettek. Az egyik vádlottnak kisgyereke van, egy másik jól ismert a törvény előtt, a férfiakról és az egyik nőről a szakértők megállapították, hogy személyiségzavaruk van, befolyásolhatók, míg K. N. Róza büntetlen előéletű, inkább belesodródott az eseményekbe. Gaudi Tibor bíró mérlegelés után őt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Fegyházban kell letöltenie 7 évet R. Györgynek, továbbá – mivel többszörösen visszaesők – 11 évet F. Istvánnak, 8 év 6 hónapot F. Róbertnek, 7 év 6 hónapot F. Ilonának. Gondolkodási időt kértek, illetve fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekli az iskola az evangélikusokat

Hivatalos helyen nem erősítették meg, de a szentesi szóbeszéd szerint újabb egyházi iskola lesz a városban. A Klauzálban a tanárok és a szülők nagyon szeretnék a változást. Tovább olvasom