Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Embernagyságú harcsa akadt horogra

Szentes - Több kapás nélküli éjszakai horgászatot követően vasárnap kapott a ragadozó a tenyérnyi nagyságú vörösszárnyú keszegre. Szilágyi László és Bugyi József kapitális méretű szürkeharcsát fogott szeptember 9-én este a Gerecz-tóban. Az 58 kilogrammos, 1,95 méter hosszú hal fárasztása tíz percig tartott. Erről is olvashat a Szentesi Élet legfrissebb számában.
Türk Attila váltotta Béres Máriát a Koszta József Múzeum igazgatói székében szeptember 12-től. Fogas Ottó megyei múzeumigazgató a szentesi múzeumnak a helyi önkormányzattal január 1-jén esedékes átadás-átvételét már nem az eddigi intézményvezetővel képzelte el, így felmentette tisztségéből. Béres Mária jelenleg betegszabadságon van, de úgy tudjuk, kifejezte szándékát, hogy visszatérve a múzeumban dolgozzon.

Szilágyi László és Bugyi József (a képen) kapitális méretű szürkeharcsát fogott.
Szilágyi László és Bugyi József (a képen) kapitális méretű szürkeharcsát fogott.

A tavalyihoz képest idén mintegy ötödével nőtt a tartozások miatti végrehajtások száma. A polgármesteri hivatalban kifüggesztett 27 ingatlanárverésből húszat kezdeményezett pénzintézet, a többit az adóhatóság. Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a helyi pénzintézetekkel, de keret-megállapodás csak az OTP-vel jött létre.

Az utóbbi években kizárólag akadálymentesített intézmények épülhetnek, és felújításkor a már meglévő épületekbe is biztosítani kell a mozgásukban korlátozott emberek bejutását. De, vajon működik-e ez a gyakorlatban? A kérdésre kereste a választ a születése óta tolószékhez kötött Fülöp József, aki felajánlotta segítségét. Először a Klauzál óvodába való bejutást próbálhatta ki.

A barátnői noszogatására írta meg 24 novellából álló könyvét Dunai – Imre Tünde gyógypedagógus. A Pierre – Álommesék hölgyeknek című könyvben a befejezetlen álmokat zárja le a szerző, és formázza kerek történetté.

Részleteket és további információkat a Szentesi Élet szeptember 14-én, pénteken megjelenő számában olvashatnak.

Olvasóink írták

  • 1. majdénmegmondom 2012. szeptember 16. 09:15
    „ez most melyik cikk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átkelőt építettek a katonák a Tiszán Szentesnél

A folyami átkelést gyakorolták a Tisza szentesi szakaszán cseh és magyar katonák. Tovább olvasom