Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Építési engedélyt kap az Aldi Szentesen

Szentes - Minden akadály elhárult Szentesen, a német Aldi hozzákezdhet áruháza építéséhez. A multinacionális cég építési engedélyt kért a polgármesteri hivatal műszaki osztályától a Csongrádi úti laktanyával szemközti területre.
Az eljárást korábban – Czirok Jánosné osztályvezető tájékoztatása szerint – azért függesztették fel, mert a befektetőnek a saját költségén módosíttatnia kellett az alsóréti városrész részletes szabályozási tervét. Az Aldi ugyanis itt tervezi elhelyezni az áruházát. A terv megváltoztatására azért van szükség, mert a cég nem a szabályozás szerinti helyre akarja felépíteni az üzletet. A közelben lévő Tescóhoz hasonlóan az a szándéka, hogy a parkolók és a zöldfelületek közvetlenül a Csongrádi útra nézzenek, magát az áruházat pedig bentebb helyezné el. Az önkormányzat egyébként Alsórétet szolgáltató övezetnek jelölte ki régebben, így lényegében találkozott a beruházó és a város elképzelése.

Lapunkat arról tájékoztatta Szirbik Imre polgármester, hogy Alsórét részletes szabályozási tervének módosítását elfogadta a minap a regionális főépítészi hivatal, így a szentesi műszaki osztály kiadhatja az építési engedélyt az Aldinak. A befektető a szomszédos ingatlanok tulajdonosaival és az önkormányzattal azt tervezi, hogy közösen összekötő utat építtetnek a Csongrádi út és a 451-es elkerülő szakasza között. Ez a 830 méter hosszú út számítások szerint 50-70 millió forintba kerül. A polgármester azt is elmondta: a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet az út megépítése. Az elképzelések szerint az Aldi is indíthatja a beruházást, ha megkapja az építési engedélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseuz Szentesen találkozott a pekingi kínaiakkal

Szentes - Az idei játékok színhelyére készülő Cseuz László kerékpáros Szentesen, az olimpiai tölgyfánál találkozott Peking Shijingshan kerületének vezetőivel – itt rendezik meg a világversenyt augusztusban. Tovább olvasom