Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Építik a légimentő-bázist Szentesen

Szentes - Elkészült a szentesi légimentő-bázis betonaljzata, a kórház területén pedig kijelölték a leszállópályát. Az ideiglenes szolnoki bázisról most is érkeznek ide helikopterek.
Három héttel az alapkőletétel után az építők elkészültek az úgynevezett betonaljzattal, erre teszik majd rá az acélszerkezetet a szentesi légimentő-bázison. A kivitelező Magyar Aszfalt Kft. Csongrád megyei igazgatója elmondta, várhatóan a jövő héten állítják fel a falszerkezetet, amely kétségkívül az építkezés látványosabb fejezete lesz. Tari Jenő közölte, a 225 négyzetméteres hangár mellett egy 96 négyzetméteres helyiség épül a mentősök számára. A bázis közvetlen közelében lesz az üzemanyagkút, egyelőre a közművek építési engedélyét igyekeznek beszerezni. A betonalap és az acélszerkezet elkészítéséhez egyaránt szentesi alvállalkozókat szerződtetett a kivitelező. Az építkezés vezetője szerint december közepénél hamarabb biztosan nem végeznek a munkával, de semmi okuk nincs abban kételkedni, hogy addigra befejezik.

A kórház területén már kijelölték a mentőhelikopter leszállópályáját, amelyet ma is használnak. Az ideiglenesen működő szolnoki bázisról most is érkeznek helikopterek a területre – tájékoztatott Várkonyi Katalin. A kórház főigazgatója elmondta, az igazgatóság épületével szemben, a Kurca partján zöld felületen szállnak még le a légi mentők. A fenntartó megyei önkormányzat azonban pályázik megfelelő leszállópálya építésére a sürgősségi betegellátás fejlesztésének érdekében. Az ügyben a szakmai állásfoglalást az egészségügyi minisztérium adja majd, a főigazgató bízik abban, hogy napokon belül megszületik a döntés. A pályát össze kell kötni azzal a járdával, amely a sürgősségi osztályra vezet, ezért egy újabb, rövid betonút építése is szükséges. Ehhez a kórház engedélyt kért a városi önkormányzattól, amely tulajdonosa a területnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4,3 milliót kapott a szentesi kórház

Szentes - Rendkívüli ülésen foglalkozott a megyei önkormányzat a szentesi kórház adósságával, és úgy… Tovább olvasom