Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Építkezés az ünnepi tanévben

Szentes - A kivitelezők csak októberben kezdik a szentesi gimnázium 40 milliós fejlesztését. Az idén 150 éves intézmény ebben a hónapban 10 napos rendezvénysorozattal ünnepli az évfordulót.
Rendezvénysorozattal kezdődik, és építkezéssel folytatódik az idén 150 éves fennállását ünneplő Horváth Mihály gimnázium tanéve. Az intézményt fenntartó megyei önkormányzat tulajdonosi bizottságának elnöke, Halmai László március végén jelentette be, hogy 40 milliós fejlesztéssel ajándékozzák meg az országos hírű iskolát. Az eredeti elképzelés szerint már szeptemberre el kellett volna készülnie a volt szolgálati lakások helyére tervezett két tanteremnek, az épületrész külső felújításának, illetve a tanári szoba átépítésének.

A beruházás a megyén csúszott el, ahol akkor kellett volna dönteni a kivitelezés sürgős előkészítéséről, amikor a megyei és a szentesi önkormányzat épp a gimnázium további működtetése miatt feszült egymásnak. Az ügyet az sem gyorsította föl, hogy a város a bejelentést követően úgy döntött, saját költségvetéséből 8 millióval hozzájárul a projekthez. Tegnap H. Szabó Réka igazgatónő arról tájékoztatta lapunkat, hogy októberben kezdődhetnek meg a munkák, és várhatóan november közepére, végére fejeződnek be.

Két új tantermet és egy felújított tanárit kap a 150 éves Horváth Mihály gimnázium. Fotó: Tésik Attila
Két új tantermet és egy felújított tanárit kap a 150 éves Horváth Mihály gimnázium.
Fotó: Tésik Attila

A jubileumi ünnepségsorozat szeptember 18-án jótékonysági bállal kezdődik, amit a megyeházán rendeznek. Szeptember 22-étől 26-áig sportnapokat tartanak: 150 kilométeres futó-, úszó- és biciklis váltót, valamint 150 perces floorball- és kosárlabda-mérkőzést szerveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznavehetetlenné válhat a vasúti híd

Stratégiailag sokat, átkelőhelyként keveset, hulladékvasként pedig közel 90 millió forintot ér a Szentes és Csongrád közötti vasúti Tisza-híd. Tovább olvasom