Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Építőmérnök hallgatók jártak a laktanyában

Szentes - A bajai Eötvös József Főiskola építőmérnök, vízépítő szakos hallgatói látogatták meg Szentesen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredet.
A vendégeket Nyers József mk. ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte. Egy általános tájékoztató formájában megismerkedtek az ezred katasztrófavédelmi tevékenységével. Ezt követően bejárták a laktanyát. A kiállított technikai eszközök sorában a műszaki eszközök között azonnal megtalálták a kapcsolódási pontot tanulmányaikkal.

A bajai Eötvös József Főiskola építőmérnök, vízépítő szakos hallgatói látogatták meg Szentesen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredet.
A bajai Eötvös József Főiskola építőmérnök, vízépítő szakos hallgatói látogatták meg Szentesen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredet.

Területi vízgazdálkodás szakon elsődlegesen foglalkoznak az árvízvédelemmel, a belvízvédelemmel. Megtekinthették azokat az eszközöket, melyeket a műszaki alakulat a valós árvízi védekezések során sikeresen alkalmazott a lakosság és környezete mentése, megóvása érdekében. A víztisztító berendezések szintén nagy érdeklődést keltettek, hiszen tanulmányaik egyik alappillére.

A tiszai vízi gyakorlótéren valós körülmények között, alkalmazás során láthatták az átkelés különböző eszközeit. Azokat a pontonelemeket, amelyekkel árvízkor a homokzsákok szállíthatók az árterületeken. Vízre szállhattak azokon a PTSZ-M lánctalpas úszógépkocsikkal, amelyek a gátmegerősítésnél, az elzárt, járhatatlan területek megközelítésénél még mindig bevethetők, amikor már semmi más eszköz erre nem alkalmas.
A nap végén a látottakat nagyon hasznosnak ítélték meg. Hiszen kiegészítették a tanulmányaikat a gyakorlati ismeretekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezren a műszakiak napján - galéria

Pénteken tartották az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében a műszakiak napját. Tovább olvasom