Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Épül a fedett uszoda Szentesen

Szentes - A szegedi Ferroép Zrt. építheti meg a fedett uszodát a ligetben, a szerződéseket a héten írták alá. A kivitelezési munkákat 2014. május 31-ig kell befejezni. A legdolgosabb időszakban 190 szakembert foglalkoztatnak majd az építkezésen, amelyhez már keresik a szentesi alvállalkozókat.
Nem egész fél évvel a bejelentés után eldőlt, hogy a szegedi Ferroép Zrt. építheti meg az új fedett uszodát az üdülőközpont területén. A Magyar Vízilabda Szövetség képviselői december 4-én adták át a pozitív kormányzati döntést igazoló dokumentumot a város és a vízilabda klub vezetőinek. Akkor még arról volt szó, hogy a kivitelezés első ütemében épül meg a medence, ezt követi majd a lelátó felállítása, végül pedig az egész lefedése. A hozzáértők viszont rávilágítottak: ez teljesen ellentmond az uszodaépítés bejáratott technológiájának, hiszen ha a kiburkolt medencére bármi ráesik a tetőszerkezet építése közben, az anyagi és időveszteséggel is jár. Így változott az ütemterv, amire a sportági szakszövetség is rábólintott.

A kivitelezési munkákat 2014. május 31-ig kell befejezni.
A kivitelezési munkákat 2014. május 31-ig kell befejezni.

Az év végi hurrá hangulat lecsengése után az is kiderült, a 2014-es határidőre csak akkor tudja teljesíteni vállalását a város és a klub, ha módosítanak a pályázaton sikeres Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. tulajdonosi összetételén. Tudniillik ha az önkormányzat maradt volna társaság többségi tulajdonosa, az 1,2 milliárd forintos beruházás közbeszerzési eljárása még hónapokig elhúzódott volna, arról nem beszélve, hogy a döntést meg is támadhatnák a vesztesek, ami további késedelmet okozott volna.

Mindennek kiküszöbölése érdekében a képviselő-testület úgy döntött, az üdülőközpontot működtető cég 52 százalékos tulajdonrészét átadják a Hungerit Zrt. tulajdonában lévő Hungerit Vízisportot Támogató Nonprofit Kft.-nek. Ezzel megnyílt az út a gyorsított közbeszerzéshez.
Kilenc építőipari cég érdeklődött a megbízás iránt, ezek közül végül három társaság került a verseny hajrájába, ahol információink szerint csupán a végül győztes volt hajlandó lefelé módosítani árajánlatát. – A Ferroép Zrt. nyerte el a munkát – nyilatkozta Magyar József. A vízilabda klub elnöke kedden elárulta, hogy napokon belül megkötik a szerződéseket, június elején pedig egy ünnepélyes alapkőletételre kerül sor. Annyit még megtudtunk, hogy a nyertesnek 2014. május 31-ig kell elkészülnie a fedett uszoda építésével. A feszített tempó azért szükséges, mert 2014. június végéig teljesen el kell számolni a projekttel, illetve addigra a létesítmény összes működési engedélyével rendelkezni kell. Ami a finanszírozást illeti: a beruházás kiadásait 70 százalékban nyereséges vállalkozások átengedett adóforintjaiból, 30 százalékban pedig az önkormányzat forrásaiból fedezik.

Részletekkel csak a szerződéskötést követően tudok szolgálni – kért türelmet Nemesi Pál, amikor telefonon arról kérdeztük, mikor és hányan vonulnak fel a munkaterületre. A Ferroép Zrt. vezérigazgatója azt azonban elárulta, becslései szerint a legdolgosabb időszakban 180-190 szakember dolgozik majd a kivitelezés helyszínén. A társaság ismeretség és ajánlások alapján már megkezdte a szentesi és környékbeli alvállalkozói partnerkör feltérképezését, rájuk a nem speciális feladatok elvégzésénél lesz szükség. A munkák nagy részét a fővállalkozó szakemberei végzik majd el, ugyanis tapasztaltak ezen a területen: a Ferroép volt az építője a szegedi Napfényfürdőnek, az algyői Borbála Fürdőnek, és több tanuszodát is emeltek Makón, illetve Jánoshalmán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb lesz Szentes bevétele

Szentes a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-vel kötött üzemeltetési szerződést. Tovább olvasom