Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Ereklyét kapott a szegvári templom

Szegvár– Példát adnak számunkra, és közben járnak értünk a boldogok és a szentek – mondta Kiss-Rigó László, a Szeged–csanádi egyházmegye püspöke tegnap Szegváron, ahol ünnepélyes keretek között helyezték el Salkaházi Sára ereklyéjét.
Az 1899-ben született tanítónő és újságíró 30 évesen jelentkezett a Szociális Testvérek Társaságába. Szegváron kezdte meg a noviciátust, 1930 pünkösdjén pedig itt tett fogadalmat. A második világháború idején az üldözöttek menekítésében vállalt fontos szerepet. Mintegy ezer ember köszönheti a szociális testvéreknek az életét, közülük közel száz személy szerint Sára testvérnek. 1944 végén őt is elhurcolták az általa vezetett budapesti munkásnőotthonból, ahol zsidókat bujtattak. Őt és a bujtatottakat – mezítelenre vetkőztetve – a jeges Dunába lőtték.

Kiss-Rigó László, a Szeged–csanádi egyházmegye püspöke a szertartáson. Fotó: Bíró Dániel
Kiss-Rigó László, a Szeged–csanádi egyházmegye püspöke a szertartáson.
Fotó: Bíró Dániel

A misére teljesen megtelt a Kisboldogasszony-templom. A püspök kiemelte, azért tiszteletre méltó a 2006-ban boldoggá avatott Sára testvér élete, mert önként vállalt áldozatot, következetes volt, és ereklyéje – ami vezeklőövének egy darabja – felkiáltójel lehet minden hívő számára, hogy az evangélium üzenetét kell követni. Kiss-Rigó László és Sztrilich Ágnes, a szociális testvérek magyarországi elöljárója közösen helyezte el az ereklyét a templom mellékoltáránál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

218 bográcsban főtt Szentesen a lecsó

Több mint 200 bográcsnak rottyantottak alá hétvégén a kilencedik szentesi lecsófesztiválon. Tovább olvasom