Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Erős emberek és újszülöttek a falunapon

Nagymágocs - Idén Dóczi Jusztinát tüntette ki Nagymágocs képviselő-testülete a település legrangosabb díjával, amelyet a szombaton megrendezett falunapon adtak át.
A bográcsokban finom ételek készültek, a bátrak hétpróbáztak, az erős emberek pedig nem mindennapi súlyokkal küzdöttek szombaton a nagymágocsi falunapon. A rendezvényen Atkári Krisztián polgármester Dóczi Jusztinának adta át a képviselő-testület által odaítélt „Nagymágocsért" kitüntetést.

Dóczi Jusztina hosszú időn keresztül dolgozott a Szentesi Élet és a Délvilág nagymágocsi tudósítójaként, 1995 és 2010 között főszerkesztője volt a Nagymágocsi Hírmondónak. A méltatásban elhangzott, Dóczi Jusztinának kiemelkedő érdemei vannak a helytörténeti gyűjtemény gondozásában, a falu történetének megismertetésében. A Nefelejcs Népdalkört 22 éve vezeti, alapító tagja a Napraforgó Citerazenekarnak is.

A falu legkisebb lakóit is köszöntötték. Fotó: Kovács Erika
A falu legkisebb lakóit is köszöntötték. Fotó: Kovács Erika

A falunapon képviselői felajánlások révén elismerésben részesült Gila László edző, Simondán Pál, a település egykori önkormányzati képviselője és Párkány György, a polgárőrség vezetője. Az ünnepségen köszöntötték a falu legifjabb, 2014-ben született lakóit is. A falunapon avatták fel a felújított Petőfi Sándor Művelődési Központot is.

– Az épületen az 1960-as átadása óta csak kisebb felújításokat végeztek. Önkormányzatunk a Leader pályázaton nyert pénzből oldotta meg az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a külső homlokzat felújítását. Keressük a lehetőséget, hogy egy újabb pályázat segítségével belülről is megújulhasson az intézmény – mondta Atkári Krisztán polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megharagudtak a strandolók a katonákra

Örök ellentét forrása a horgászok és a katonák között Szentesen, hogy miért a strand közelében gyakorlatoznak. Tovább olvasom