Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Etikai kódexről tárgyaltak a jelöltek

Az SZDSZ szentesi szervezete tegnap összehívta a parlamenti és azon kívüli pártok képviselőit, hogy a választási kampány zökkenőmentes lebonyolítása érdekében etikai kódexet vitassanak meg.
A Páterház étteremben Gombos András, a szabad demokraták képviselőjelöltje – a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára – arról tájékoztatott: azt kívánták kinyilvánítani, hogy a választási kampány nem háború, a pártoknak a saját programjukat kell bemutatniuk, nem pedig a másik lejáratására törekedni.

Az etikai kódex tartalmával egyetértett Szirbik Imre polgármester, a Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltje és Dóczi Margit, a Magyar Demokrata Fórum aspiránsa is. A Kereszténydemokrata Néppárt is képviseltette magát az egyeztetésen, de az anyagról később nyilvánítanak véleményt.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség lapunkhoz eljuttatott közleményében azt tudatja, hogy az SZDSZ által kezdeményezett egyeztetésen a szabad demokraták „eddigi tevékenysége miatti tiltakozásként nem kíván részt venni". Konkrétan a 2002-es LOP-STOP-os lejárató kampányt és a történelmi egyházak elleni támadást hozta fel a Fidesz kifogásként.

Ugyanakkor a közlemény tudatta: a nagyobbik ellenzéki párt minden politikai erőt vár egyeztetésre ma délután 1 órakor a Fidesz-irodába.
A Fidesz közleményét lapunk kérdésére úgy kommentálta Gombos András: ki mint él, úgy ítél. Leszögezte, ezek után ők nem mennek el egyeztetni a fideszes székházba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bízik az elnök a megyei győzelemben

Interaktív fórumot tartott – mint arról beszámoltunk – kedden Szentesen Orbán Viktor, a… Tovább olvasom