Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Európa Plakett Szentesnek

Szentes a tizedik magyar település, amelyik megkapta az Európa Plakettet. Ez egy erkölcsi elismerés, uniós viszonylatban a második legnagyobb kitüntetés, Európa tisztelgése Szentes teljesítménye előtt – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester.
A Kurca-parti város 2004-ben Európa Diplomát, egy évvel később pedig Becsület Zászlót kapott az uniós közösségtől – a mostani elismerés ezekre a kitüntetésekre és a város pályázatára alapult. Szirbik szerint része lehetett benne annak is, hogy Szentesen nem gettósított városrészben laknak a kisebbségek, hogy testvérvárosi kapcsolatait magas szinten ápolja a település, és az is fontos szempont lehetett az elbírálásnál, hogy a helyi civil- és szakmai szervezetek, intézmények egyaránt részt vesznek a külkapcsolatok szélesítésében és elmélyítésében. A kitüntetést a szeptemberi térfesztiválon veszi át a városvezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 millióért kaphat toldást a sorompó

Szentes - Másfélszer annyiba kerülhet a szentesi Attila útra tervezett 400 méteres kerékpárút megépítése, mint a Kossuth utcai 1,4 kilométeres szakasz. A beruházást egy vasúti átkelő bővítése drágítja. Tovább olvasom