Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Évek óta gazos a 11 hektáros föld

Szentes - Másfél éve írtunk arról a műveletlen földről, amely Szentesen, a kertészeti kutató mellett helyezkedik el.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Akkor beszámoltunk arról, hogy a 11 hektáros terület a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tulajdonába került, parlagon hever.

Azonkívül, hogy időnként lekaszáltatják, senki nem műveli, bérbe sem adják, a környező kertészetek és a lakosok szenvedik meg a gyomokból származó pollent és a háborítatlanul tenyésző kórokozókat. 2012 őszén az volt a szervezet álláspontja, hogy a korábbi tulajdonos – akiről nem tudjuk, hogy kicsoda – részéről nem történt birtokba adás, a föld nem került állami gondoskodásba, így az NFA nem tulajdonosa a területnek, ennek ellenére – a gazdákat segítendő – időnként kaszáltatnak. Az interneten a területről annyit sikerült megtudni, hogy a város néhány éve helyi rendeletben mondta ki: erre a helyrajzi számra is szeretné érvényesíteni az elővásárlási jogát.

A 11 hektáros terület évek óta így fest. Fotó: Králik Emese
A 11 hektáros terület évek óta így fest. Fotó: Králik Emese

Decemberben ismét terítékre került a probléma a képviselő-testületi ülésen. Móra József elmondta: a lakosok kérték a segítségét. – A 7447/1. helyrajzi számú terület az NFA kezelésében van, nem gondozzák, már második éve két-három méter magas gyomtenger alakult ki rajta – közölte. Több levélben kerestük az NFA sajtóosztályát. Szerettük volna tudni: igaz-e, hogy a föld az államé, mi a tervük a területtel, miért nem műveli senki, valamint, hogy szerintük meddig áll még fenn ez az állapot?
A kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak. Úgy tudjuk: az önkormányzat sem jutott velük dűlőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télbúcsúztató karnevál Szentesen

Jövő hét végén immár 13. alkalommal rendezik meg Szentes utcáin és a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a télbúcsúztató karnevált, amelyen ingyenesen vehetnek részt a szórakozni vágyók. Tovább olvasom