Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Évente kétszer kirándul a szentesi klub

Szentes - Havonta egy klubfoglalkozást és évente két nagyobb kirándulást szervez a szívbetegek klubja. A túráiknak már híre ment, hamar megtelik az 50 személyes busz. A szentesi csoportot az örömteli élmények kovácsolják össze.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Évente két kirándulást szervezünk, általában egyet belföldre, egyet pedig külföldre. Májusban és szeptemberben indulunk útnak, olyankor kellemes az időjárás. Az utazásoknak jó híre kelt, a rendszeres résztvevők mellé mindig csatlakoznak új útitársak – közölte a szentesi szívbetegek klubjának vezetője, G. Szabó Józsefné, Lenke néni. A csoportot mintegy 20 éve alapította dr. Kovács Aranka kardiológus főorvos, havonta egyszer tartanak összejövetelt, amikor rendezvényeket szerveznek, vagy előadásokat hallgatnak meg. A legmaradandóbb emlékeiket azonban talán mégis a túrák során szerzik, ahol a vidámság, az ismeretlen tájak megismerése, a közös kalandok összekovácsoló ereje örök élményeket jelentenek. Nemrég Szlovénia természeti kincseivel ismerkedtek meg, az 50 fős busz szinte egy hét alatt telt házas lett, mesélte Lenke néni. – Ez volt eddig talán a legtávolabbi utunk. Sok tervünk van még, annyi szép hely van, ahol eddig nem jártunk. Lengyelországot semmiképpen nem hagyjuk ki.

Nemrég Szlovéniában jártak. Még számtalan tervük van. Fotó: DM/DV
Nemrég Szlovéniában jártak. Még számtalan tervük van.
Fotó: DM/DV

– Az én feladatom az, hogy a személyes ismeretségeim révén, illetve sok szervezőmunkával propagáljam az utazásainkat, és így hozzájáruljak ahhoz, hogy megteljen a busz. A közbenjárásomra az őszi, salgótarjáni kirándulásra már 21 ember jelentkezett. Egy ilyen program megszervezése igazi csapatmunka – árulta el a klub egyik tagja, Antalfi Imréné, Manyika néni. A túra során is vannak feladatai, tudatta. Ő szokta ellenőrizni, hogy felszáll-e mindenki, nehogy valaki lemaradjon egy-egy állomáson.

– Mindig megkérdezem: „Fiúk, lányok, mindenki itt van?" Nagyon vidáman telnek azok a napok, jó a társaság, nincsenek súrlódások.

A túraútvonalak egyik ötletadója és az idegenvezető Medgyesi István tiszteletbeli klubtag. Korábban biológiát és földrajzot tanított, kevés olyan hely létezik Magyarországon, ahol még nem járt, nem véletlen tehát, hogy ő kalauzolja az útitársakat. – Örömteli, jó dolog megmutatni másoknak a szép tájakat. Az pedig még nagyobb örömmel tölt el, ha azt látom, a társak szívesen tartanak velünk, és nyitottak az újdonságra.

Olvasóink írták

  • 1. nie 2013. szeptember 10. 10:00
    „Jó ilyen emberi cikket olvasni, csak így tovább!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ostrom alatt˝ a szentesi belváros

A városközpont-rehabilitációs projekt részeként egy nagyobb területet elzártak a forgalom elől. Átalakul a Petőfi, a Kossuth és az Ady Endre utca. Tovább olvasom