Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Ez év végéig föl kell újítani a konyhát

Szentes - Nem adja ki vállalkozásba a szentesi önkormányzat a központi gyermekélelmezési konyhát, hanem a költségvetésében elkülönít forrást a teljes felújítására. A mintegy 300 millió forintba kerülő építkezés idején sem maradnak étel nélkül a fiatalok.
Nyugvópontra kerül Szentesen a közétkeztetés, amelyre évek óta kereste a megnyugtató megoldást az önkormányzat. A Jövendő utcai központi gyermekélelmezési konyha ugyanis az idő múlásával és a jogszabályok szigorodása miatt több szempontból is elavult. Nem véletlen, hogy az intézmény működési engedélyét mindig csak egy adott határidőre hosszabbította meg az ÁNTSZ. Az önkormányzati intézmény fennmaradása érdekében mindenképpen lépnie kellett a városnak.

A tanév végéig még a Jövendő utcai konyhán főznek a diákoknak Fotó: Tésik Attila

Korábban arról döntött a képviselő-testület, hogy vállalkozóval üzemelteti a konyhát. Mint arról beszámoltunk lapunkban: eredetileg az volt a szándék, hogy a beruházó teljesen felújíttatja a most 3000 adagos konyhát, majd működteti is azt. A korszerűsítés költségeit pedig a helyhatóság elengedi a bérleti díjból. Ugyanakkor a képviselő-testület szándékozott megállapítani az étkezés térítési díját, és ragaszkodott az intézmény mintegy ötven dolgozójának további foglalkoztatásához is. A pályázati felhívásra akadtak jelentkezők, de olyan ajánlat nem érkezett, amely valamennyi szempontból megfelelt volna az önkormányzat elvárásainak. Így mostanáig minden maradt a régiben.

Pályáztatás és foglalkoztatás

Megkérdeztük az alpolgármestertől: a kivitelezés ideje alatt hogyan oldják meg a közétkeztetést? Elmondása szerint a Szarvasi úti önkormányzati konyháról kapják az ételt az óvodások és az általános iskolások. A középiskolák diákjainak étkeztetésére ellenben pályázatot írnak ki a helyi éttermeknek. A rekonstrukció időtartama alatt a dolgozókat a Szarvasi úti konyhán és az oktatási intézmények úgynevezett melegítőkonyháin foglalkoztatják.  
Az idei költségvetési koncepció kidolgozásakor azonban már számoltak azzal, hogy nem halasztható tovább a központi gyermekélelmezési konyha felújítása. Szűcs Lajos alpolgármester tájékoztatása szerint a város saját költségén korszerűsíti a létesítményt. A beruházás mintegy 300 millió forintot vesz igénybe, a kivitelezési munkákra pedig a jövő héten készítik el a közbeszerzési kiírást. Az a terv, hogy a tanév végéig még a Jövendő utcai konyhán főznek a diákoknak. Azt követően pedig elkezdődik az épület és a gépek, berendezések teljes modernizálása, illetve cseréje. A jelenlegi 3000 adag helyett 3600 adag ételt készítenek majd a korszerűsített létesítményben. A munkák előreláthatólag decemberben fejeződnek be.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főtér – Szőkével és Badárral

Szentes - Szentest mutatja be a Főtér jövő vasárnapi adása, a stábot Szőke András és Badár Sándor… Tovább olvasom