Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ezüst érdemkeresztet kapott Bőhm Sándor

Szentes - Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott nemrégiben a szentesi Bőhm Sándor. A műszerészmester szerint 40 év munkájának elismerése van a kitüntetésben.
Négy évtizede kisiparos, nincs olyan ember Szentesen, aki ne tért volna be valaha az üzletébe kulcsot másoltatni vagy bélyegzőt készíttetni. Bőhm Sándor szakmai és társadalmi munkája elismeréseként kapott Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet.

– Húsz éve vagyok az IPOSZ felügyelőbizottságának elnökhelyettese, előtte ugyanennyi ideig a szentesi ipartestület elnöke voltam. Az országos szervezet terjesztett fel az elismerésre. Nem számítottam rá, és nagyon meglepett, amikor levelet kaptam a Miniszterelnöki Hivataltól, amelyben az állt: elfogadom-e, ha egy bizottság megítéli számomra az érdemkeresztet. A feleségemmel és a lányaimmal utaztunk a fővárosba, ahol ünnepélyes fogadáson kaptam meg a kitüntetést – mondta a műszerészmester.

Ezüst érdemkeresztet kapott Bőhm Sándor. Fotó: DM/DV
Ezüst érdemkeresztet kapott Bőhm Sándor. Fotó: DM/DV

A nemzetgazdasági miniszter nevében Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár adta át a kitüntetéseket.

– Örülök, hogy a szövetségben elégedettek a munkámmal. A jelölés is ezt támasztja alá, és az, hogy a tagok 99 százaléka rám voksolt a titkos szavazáson a legutóbbi elnökhelyettes-választáson. A szakmai és társadalmi munka egyaránt fontos számomra, ezeket mindig szívvel-lélekkel végzem el. Az érdemkereszt azonban részben a családomé: nélkülük nem tudnám egyik feladatot sem megoldani teljes odafigyeléssel. A feleségem támogatása, a lányaim és az unokáim nagy örömet jelentenek számomra – mondta Bőhm Sándor. – Budapestről kerültem Szentesre, amikor megnősültem. Nagyon megszerettem a várost, igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni a fejlődéséért. A szó klasszikus értelmében kisiparosnak tartom magam, nem vállalkozónak. Számomra nem a gazdasági növekedés, hanem a rendszeresen visszatérő kuncsaftok elégedettsége a lényeg.

Olvasóink írták

  • 1. zongorista 2011. augusztus 31. 01:19
    „Gratulálunk és jó egészséget kívánunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszenteli a szegvári templomot a püspök

Az 1737-ben épült Kisboldogasszony-templomot nemrég felújították, ezért vasárnap délelőtt 10 órakor Kiss-Rigó László megyés püspök újraszenteli. Tovább olvasom