Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Fábiáni Kinizsi: újabb száz tanút hallgatnak ki

Fábiánsebestyén - Tavaly augusztus óta folyik a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtekkel kapcsolatos büntőeljárás, eddig száz tanút hallgattak meg. A rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy még legalább ugyanennyi embert fognak megkérdezni a történtekről.
Sikkasztás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Kinizsi 2000 Zrt.-nél a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség, két magánszemély feljelentése nyomán. Az eljárás lefolytatására – miután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be – a szomszédos Békés megye rendőr-főkapitányságát jelölte ki az országos rendőrfőkapitány. Az üggyel kapcsolatban Lup Zoltán, a bűnügyi igazgatóság gazdaságvédelmi osztályának vezetője elmondta, a részvényeket értékesítő személyek közül százat már meghallgattak.

A nyomozás sikere érdekében szükséges még legalább száz tanút meghallgatni, valamint azokat a személyeket, akik a részvényügyletekkel kapcsolatban lényeges információkkal rendelkezhetnek. A tanúk egy részét a fábiánsebestyéni polgármesteri hivatalban, másokat a Szentesi és Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon hallgatnak meg, lakóhelyüktől függően. Lup Zoltán szerint február végéig fejeződnek be a tanúkihallgatások, s várhatóan az év első felében zárul le a nyomozás.

Az őrnagy által elmondottakból kiderül, hogy a cég vezetőitől még nem kértek tanúvallomást, így Farkas Sándor országgyűlési képviselőtől sem, aki a részvénytársaság vezérigazgatója. Szerettük volna megtudni, hogy a nyomozás során merült-e fel valamilyen más bűncselekmény gyanúja, erre vonatkozóan azonban nem kaptunk információt. Lup Zoltán azt ígérte, hogy az eljárás végén részletes tájékoztatást ad az ügyről.

Egy nevének elhallgatását kérő részvényes lapunknak azt mondta, öt éve kezdődtek el a részvényvásárlások a Kinizsinél, és úgy tudja, néhányan nem a saját pénzüket fordították erre a célra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Himnusz zengett Szentesen

Szentes - A Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatójának felhívására tegnap több szentesi általános iskolában is elénekelték a Himnuszt. Tovább olvasom