Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Fábiánon nem kellett a szaloncukor

Fábiánsebestyén - Nagymágocsra vittük azt a két doboz szaloncukrot és csokoládét, amit a fábiánsebestyéni óvoda kapott egy helyi civilszervezettől, de nem engedték szétosztani a gyerekek között. Az intézményvezető azt mondja: bizonytalan eredetű élelmiszerrel nem veszélyeztetheti a kicsiket.
– Vigyék el az összeset, és az első útjukba eső óvodába vagy iskolába adják be. Most van Mikulás, legalább azok a gyerekek örülhetnek neki – mondta lapunknak Kovács Csaba. Az Együtt Fábiánsebestyénért Közhasznú Egyesület elnöke – a helyhatósági választásokon polgármesterjelöltje – két doboz, mintegy 7–8 kiló szaloncukor és csokimikulás elszállítására gondolt, amikor telefonon hívta szerkesztőségünket. Az előzményekről elmondta, vasárnap Télapó-ünnepséget rendeztek a településen, a civilszervezet tagsága pedig úgy döntött, hogy a kimaradó édességet adják oda az ovisoknak. Az elnök hétfőn reggel be is vitte a két dobozt, és csak annyit felelt az érdeklődő óvodai dolgozóknak, amikor a felajánló személyéről kérdezték, hogy az Együtt Fábiánsebestyénért Közhasznú Egyesület adományát hozta. Dél előtt nem sokkal azzal hívták az óvodából, hogy a jegyző utasítására nem oszthatják szét a cukrot a gyerekek között, de felajánlották, hogy délután, amikor jönnek a szülők, nekik odaadhatja az édességet. Kovács Csaba ezek után kérte lapunk segítségét.

Kedden előbb felhívtuk az óvodát, hogy megvan-e még a két doboz édesség, mert elvinnénk, azt kérte tőlünk az adományozó. Azt mondták, mehetünk, a csomagok érintetlenek. Mire odaértünk, Tóth Flórián jegyző is megérkezett, és azt nyilatkozta lapunknak, semmilyen utasítást nem adott az intézményvezetőnek, viszont támogatta döntését, mert az eset közegészségügyi kockázatot rejtett.

A nagymágocsi oviban nagyon örültek a fábiáni csomagnak. A szerző felvétele
A nagymágocsi oviban nagyon örültek a fábiáni csomagnak.
A szerző felvétele

– Nem tudtuk, ki hozta be a szaloncukrot. A kollégák elmondása alapján egy férfi bejött, letette a két dobozt, hogy adjuk a gyerekeknek, de amikor a nevét kérdezték, azt mondta, nem lényeg – mondta lapunknak Faragó Ferenc intézményvezető. – Bizonytalan eredetű élelmiszert nem oszthatunk szét a gyerekek között. Mikor kiderült, hogy ki hozta be az édességet, felajánlottuk, hogy délután az óvoda bejáratánál odaadhatja a piciknek a szülők jelenlétében, de ezzel a lehetőséggel nem élt – tette hozzá az óvoda vezetője, aki szerint ha előre szólnak az egyesülettől, hogy csomag érkezik, semmi akadálya nem lett volna a cukorosztásnak. Faragó Ferenc leszögezte, ezután sem fogják engedni, hogy tisztázatlan eredetű adomány a gyerekekhez jusson.

A két doboz édességgel Nagymágocs felé vettük az irányt, ahol az óvodás gyerekek nagyon örültek az ajándéknak.

Olvasóink írták

115 hozzászólás
 • 115. baltazar 2011. január 03. 08:15
  „Na ez a nagy tévedés ám. A városi rangot elismerésként adták meg szinte mindig. Azt elismerve hogy a település olyan szintre fejlődött, hogy megérdemli a városi rangot. Nem arról van szó, hogy harcolunk a városi rangért, hogy akkor majd talán jobban fejlődik a település. Ez megbocsáss, de ez a hozzáértés hiánya.
  Kedves zeusz1, nem tudom milyen szakterületen szereztél diplomát (ha van), de ide szakemberek kellenek.Akik értenek a településfejlesztéshez. Szakemberek nélkül csak pályázati lehetőségekből lehet felmutatni "fejlődést", ami köztudomású: véges. A pénz lassan elfogyott. Az EU-s pénzekből nem lehet várost teremteni.”
 • 114. zeusz1 2010. december 31. 18:30
  „Minden város innen indult!!! Mi is elérünk odáig!! :-)))”
 • 113. baltazar 2010. december 31. 11:23
  „Egyébként most elgondolkodtattál. Miért is vagyok én itt?
  Ha egy cipőt akarok venni, akkor irány Szentes. Ha 1 kg marhahús kell, akkor irány Szentes. Ha be akarok vásárolni diszkont áron ünnepekre, akkor irány Szentes. Ha egy órás, egy gumiszerelő, egy alkatrész kell, akkor irány Szentes.
  Egy város nem a rangtól lesz város, hanem attól hogy ott minden elérhető helyben. (ha ezt nem tudtad)
  Ha nem forráshiányos a település, nem hitelből fizeti ki a dolgozóit, ha nem akkora az adóssága hogy a közüzemi számlák kifizetése is gondot jelent, - hanem önálló beruházásai vannak, akkor az egy szuper település. Ott fejlődés van, ott van jövő. Én úgy gondolom hogy elég messze vagyunk mi ettől.
  Majd meglátjuk.”
 • 112. baltazar 2010. december 31. 11:04
  „Laci! (Nekem már csak Laci.)

  Én teljesen megértelek, hogy miért érvelsz. De gondolkozz el egy kicsit. Egy városban a lakosok száma legalább stagnál, de inkább növekszik. A házak értéke növekszik évről évre. Talán azért, mert a városban tényleg kényelmesebb élni. Több a munkalehetőség, több bolt van. Szinte mindent megkapsz egy városban. A mi kis falunkban szinte semmi munkalehetőség nincs. A házak értéke sajnos nem nőtt, de nem is stagnál. Eladni szinte lehetetlen.
  Aki ök dolgozó, annak talán jó itt. Aki ki tudja használni a helyi lehetőségeket, annak is jó itt.
  Megnézzük, hogy mit hoz ez a négy év. Legyen igazad, hogy itt jó lesz élni rövidesen.
  Ha meg nem lesz jó itt élni, akkor engem sem fog visszatartani semmi a költözéstől.”
 • 111. zeusz1 2010. december 30. 23:41
  „A 110. folyt. : Idézek és is : "Hidd el, a városban minden jobb." Ha így gondolod akkor mégis miért ellenzed annyira Fábiánsebestyén városi rangra törekvését??? Nem értelek??? Még akkor sincs semmi baj ha nem ebben a 4 évben lesz meg hanem a következőben! Azért és azon dolgoznak, hogy minden feltétel adott legyen minderre! Ha nem is neked, nekünk de a gyermekeinknek és az unokáinknak lesz jó!!! Nem lehetsz ennyire önző! Ezzel csak még jobban fejlődik a község és a városi rang több pénzt és lehetőséget jelent, jelenthet mindenkinek. Nem? Gondold végig! Talán még akkor a hivatásos mentőszolgálat is meglesz! Mekkora kincset ér az amerikai csoda autó majd akkor is!!! Akkor már fog tetszeni??? Vagy most is tetszik, csak jó kukacoskodni!? De ha neked azonnal kell a városi jobb élet és a kényelem akkor miért vesztegetnél el újabb 4 évet??? :-) Ha úgy is ott dolgozol és még adományozásra is futja akkor miért égeted magad ezekkel az elmebajos vidékiekkel??? :-)))) Menekülj, amíg nem késő! Fuss. Vissza se nézz!
  ---Szerintem is támogatni kell akár a Szentesi mentőszolgálatot is kinek-kinek lehetőségeihez mérten, de azért ne romboljunk szét minden más jól működő dolgot!
  ----A múltkor Feri most Laci!? Előbb-utóbb végig megyünk a magyar utónévkönyvön?!
  Tercsi, Fercsi, Kata, Klára s valahány név a naptárba. Visszatérek hozzátok, a viszont látásra !
  BÚÉK!”
 • 110. zeusz1 2010. december 30. 21:49
  „Igen pont erről regéltem, hogy fogalmad nincs arról amit mások beszélnek! Te annak fényében beszélsz a SZENTESI mentőkről, hogy minden más rossz és meg kell szüntetni! Mint ahogyan a Fábiáni Ügyeleti autót is eladnád és az ügyeletet is megszüntetnéd (Te írtad!)! Igen ez egy mentő autó (ránézésre minek látod?) amit ügyeleti autónak használnak és nem betegszállításra!!! Arra is megvannak az emberek és a jármű is!!! Ügyelet nem valósítható meg ügyeleti autó nélkül! Vagy menjenek kerékpárral???? Annak csak örülni kell, hogy egy erre a célra tökéletesen megfelelő és tökéletesen felszerelt jármű teljesíti a szolgálatot!!!! A hivatásosokat az állam fizeti és tartja fenn!!! A meglévőekre is kevés a pénz és majd neked minden településen működtetni fognak hivatásos mentőt!!! Jó lenne!!! De bilibe ér a kezed! Ébresztő!!! Ez a helyi ügyelet rengeteg munkát vesz le az országos mentőszolgálat válláról!!! Akár beteg ellátást nézünk akár szállítást!!! Mert az is működik Fábiánon! (ha nem tudtad) De nem ez az elsődleges hanem, hogy minél gyorsabban kapjon valaki szakszerű ellátást itt is! Tehát nem versenyeztetni kell hanem jól szervezetten együtt kell működni!!! Ez így is van! Szentesen miért alapítványi mentő alakult??? Képzeld volt már olyan eset is amikor valahova nem tudott kimenni a Szentesi mentő és kérték a Fábiáni ügyeletes orvost hogy lássa már el Ő a beteget! Annak ellenére, hogy nem is az illetékességi területhez tartozott! Tehát segítik egymás munkáját! Azért harcoskodj inkább, hogy valamilyen forrásból ilyen célra is juttasson pénzt az állam! Saját érdeked is lehet mert Te is és családod is szorulhat még erre a segítségre! Ha eddig még nem!!! Lehet, hogy te is hívtad már hajnali kettőkor 37 fokos hőemelkedés miatt valamely családtagodhoz, csak ciki lenne itt bevallani!!! Mindegy úgy sem fogod! Itt is azok csinálják a mű balhét akik előszeretettel veszik igénybe kis apróságok miatt is és családjukból is sokan kérték éjszaka is a helyi orvosok segítségét!!! Tudod mennyi olyan település van ahol egy orvos sincs és csupán heti 1-2 nap van rendelés néhány órában??? Saját költségen utaznak több tíz kilómétert orvoshoz! Örülni kell annak, hogy itt két orvos is van és 24 órás ügyelet!!! Lesz szép, jól felszerelt rendelő védőnővel, fogorvossal és orvossal!!! Vagy ez sem lesz jó mint az iskola??? Bocs, de tényleg máshogy lássuk a dolgokat! Sajnos Te nem jól!
  ---Igen a városban minden jobb de ez sem biztos!!! Akkor nosza ne várj még 4 évet! Sajnálom, ha neked itt annyira rossz minden! Azért elgondolkodtató, hogy csak neked! A többi kétezer akármennyinek viszont jó!
  Kiben van a hiba!?”
 • 109. baltazar 2010. december 30. 18:54
  „Te azt mondod: helyi orvosi ügyeletes autó és mellette Szentesi mentőszolgálat.

  Én azt mondom: jobb lenne helyi hivatásos mentőszolgálat, amely egyből be tudja vinni a beteget ha kell.

  Csak más a véleményünk. Ennyi.”
 • 108. baltazar 2010. december 30. 18:35
  „Néha nem értem hogy kinek beszélsz, de nem is érdekes. Azt sem értem néha hogy miről beszélsz (?).
  Most akkor mentő autó a téma vagy orvosi ügyeletes autó? Akkor most mi valójában a csodaautó?
  Mentőautó?
  Vagy szimplán az orvos ügyeletes autója?
  Melyik?

  Én másról beszélek mint te. Én arról beszélek,hogy a Szentesi mentőszolgálatot meg kell erősíteni és ez a kisebb települések érdeke is, amit támogatni illik. Az hogy ki melyik orvosi ügyeleti rendszerhez tartozik, az a szubjektív döntése. Nekem jó Szentes is.
  Miért lenne nekem az baj, ha az itteni emberek elégedettek a helyi orvosi ügyelettel? Nekem ezzel nincs semmi bajom. Valamit nagyon félreértettél.

  Örülök, hogy neked jó itt élni Laci.Majd meglátjuk mivel lesz jobb a következő 4 év itt, azután döntök hogy maradjak-e tovább.Ezt megígérem. Hidd el, a városban minden jobb.”
 • 107. zeusz1 2010. december 30. 17:37
  „Te tényleg nem tudod értelmezni amit olvasol vagy leírsz??? Még akkor sem amikor engem idézel? Nem sértegetés, vélemény (amit látom nehéz elfogadni) és nem kell hozzá nagy bátorság!
  ----Elmennek a fiatalok? Igen ez az élet rendje! Van aki megy van aki jön! Kinek hol, és miért jobb itt vagy máshol. Nem tudhatod ki miért költözik akár ide akár innen! Öten voltak a diszkóban? Te ennyire lenézed már a fiatalokat is? Eddig csak a választókat, hogy döntésképtelenek. Szerinted nem tudják a srácok sem eldönteni, hogy jó ez a diszkó vagy nem! Szerintem van ízlésük és ha ez valamiért nem tetszik nekik akkor mennek máshova! Nem inkább a rendezvény szervezőjének kellene tanácsokat osztogatni?
  ----Ügyeleti autó!!! Kérdezd már meg azokat az ÉLETVESZÉLYBEN lévő embereket akiknél 5 perc alatt ott volt az amerikai CSODA AUTÓ, ORVOSSAL (vagy az amerikaiak is hülyék, hogy ilyen járműveket használnak?) és nem kellett 20-30 esetleg 90 percet várniuk a Szegedi vagy Csongrádi mentőre mert a Szentesi nem volt elérhető, máshol mentett!!! Ezt is írtam többször is! Megtörtént!!! Nem a mentősök hibája, van szegényeknek elég dolguk! Nagyon jó, hogy alakult Szentesen az új mentős alapítvány (sok sikeres mentést kívánok nekik is) és tudják működtetni! Minden áron!!! Szerinted miért alapították? Azért mert nincsenek elegen és minden autóra és szakemberre szükség van! A Fábiánira épp úgy mint a Szentesire, a Szegedire és az összes többire is!!! NEM VERSENGENEK HANEM SEGÍTIK EGYMÁS MUNKÁJÁT!!! Okoska! Kérdezd meg azt is, milyen gyakori, hogy amire kiér a SZENTESI mentő addigra el van hárítva az életveszély, infúzió bekötve, sérülés fertőtlenítve (olyan kötszerrel amit az országos mentősök csak az internetről ismernek) !!! Kívánom neked, ha úgy döntöttél, hogy csak a Szentesieket akarod támogatni, akkor legyen annyi anyagi kereted mindig, hogy megtehesd!!! :-) De csak egyszer szorulnál a FÁBIÁNI ORVOSI ÜGYELET segítségére! Szívesen látnám az arcod amikor ŐK mentik meg az életed annak ellenére is, hogy csak ócsárolod Őket!!! !!! Talán akkor más szemmel néznéd és nem lenéznéd az Ő emberi és szakmai hozzáállásukat is! Vagy Te az a típus vagy aki mindig csak azt keresi mibe lehet belekötni? Az örök elégedetlen és a kákán is a csomót??? Sajnálom a családod!
  Sajnos Te csak itt laksz de nem itt ÉLSZ !!! Nem is értem miért? Itt minden sz.r, semmi nem működik idióta mindenki (a fiatalok is) és csak Te vagy az ász!!! Ess már le a földre!!! Javasolhatom a "szomszédos, rendezvényekkel teli települést" !? (nem sértegetés, VÉLEMÉNY!)
  Uff, szóltam testvéreim !!!
  BÚÉK !!!”
 • 106. baltazar 2010. december 30. 08:47
  „Zeusz1!
  Te sértegetsz egy új egyesületet? De bátor vagy!!
  Melegedj a tűz mellett, amíg tudsz.
  Egyébként Fábiánon semmi rendezvény nincs, ami felháborító. Esetleg fánkot lehet enni. Még a szomszédos településen is van normális rendezvény. Nincs pénz? Vagy mi az oka? Vagy erre sincs igény szerintetek?
  A kedves olvasóknak elmondanám, hogy Fábiánon megindultak a fiatalok "INNEN EL FÁBIÁNRÓL" szlogennel. Vajon mi lehet ennek az oka?
  Miért van az hogy egy régebben teli diszkóban 5 fiatal jelent meg? A diszkós is elment, mert ebből buli nem lett. Mint kiderült, hát már alig van fiatal Fábiánon, mert mind elmegy. Van aki családostól, van aki önmaga, van aki most készül végleg itthagyni Fábiánt.(nem hisze hogy visszajönnének)
  Na akkor mi a jövő Fábiánon? Hogy fog alakulni a lakosság száma 4 év múlva? Mi lesz, ha lecsökken 1000 főre??? Szép jövő!!!???

  Szentesen egy mentőautó alapítvány jött létre MENTŐAUTÓVAL, MENTŐORVOSSAL!! Na azzal vegyétek fel a versenyt!!! Vagy legalább a költségvetéséből szíveskedjetek anyagilag támogatni.
  Le a kalappal a Szentesi mentőalapítvány előtt, hogy ebbe belekezdtek. Vagy szerinted az is értelmetlen?
  Szerintem nagyobb értelme van, mint a Fábiáni amerikai ügyeletes autónak.
  Már csak azért is, mert ha komoly a helyzet, akkor úgyis Szentesről kell kihívni a mentőt. Tehát értelmezhetetlen amit ezelőtt írtál, hogy "csak várjuk nyugodtan Szentesről a mentőt". Vagy szerinted mi volt az értelme annak amit írtál? Ha mentőt kell hívni egy komolyabb esethez, akkor az amerikai meseautó igen kevés. Ergo: segíteni kell a Szentesi központot, hogy a mentőszolgálat minden nehézség nélkül tudja kezelni a feladatokat (pénz,eszközök,autók,benzin) SZERINTEM!!!
  BÚÉK!!!”
 • 105. zeusz1 2010. december 30. 01:20
  „Megtörtént a bemutatkozás!?
  Lehetőséget mindenkinek??? Mire is??? Karácsonyi díszek készítésére? Eddig is volt lehetősége mindenkinek! Csináld magad és vásárold meg !!! Nagy ötlet!!! (siker nem sok) Már is megy a kéregetés?! Nénik, Bácsik adakozzatok!!! Még most indult és már nincs pénz semmire! Miből szándékozik megsegíteni a rászorulókat az egyesület? Vagy nem ez a cél? "Segíts magadon Isten is megsegít"! Akkor meg megint csak minek? Érti ezt valaki? Miről szól ez egyáltalán??? Vagy csak ott folytatják ahol az EFAB befejezte?! Lesz ettől jobb is??? Nosza! Mikor gratulálhatunk valami széphez, újhoz, maradandóhoz?
  -----Szóval véget ér ez az év úgy, hogy csak a nagy szavak és ígéretek maradnak! Tettek nem követték!!! Ismét elszalasztottátok bizonyítani,hogy nem csak arcoskodás van hanem cselekedet is! Kedves Óvó-nénik, gyertek holnap is!!! Lesz ez még így se!
  BÚÉK !!!”
 • 104. baltazar 2010. december 27. 12:03
  „A "LEHETŐSÉGET MINDENKINEK EGYESÜLET" pedig elindult Fábiánon. Nem illik bírálni egy induló civil egyesület jövőbeni munkáját szerintem akkor amikor még csak most alakult. Inkább támogatni kellene (erkölcsileg és anyagilag)

  BÚÉK!”
 • 103. baltazar 2010. december 25. 13:53
  „zeusz1!
  Nem kevered te a két p. programot? Mert az egyiket jól megették a szavazók, az biztos.
  A "nyertes" program szerinted megvalósítható? Lehet város Fábiánból a mostani 4 éves ciklus alatt?!!!
  :))
  Talán egy "BOCS EFAB!" jobb lenne ebben a helyzetben tőletek. Még az előzőért sem jött bocsánat.
  De ezen is továbblépünk. Nem is várunk tőletek bocsánatot. Mindenki tegye a dolgát és kész.

  OFF”
 • 102. zeusz1 2010. december 25. 08:43
  „Köszönöm szépen, hogy megerősítetted mindenkiben (még azokban is akik esetleg eddig nem tudtak dönteni) azt a tényt, hogy MINDEN VALÓTLAN volt abból a sok "szép" ígéretből amit az önkormányzati választás előtt olvashattunk K. Cs. polgármester jelölt honlapján !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tehát, hogy mindenki jól értse: először az szerepelt a honlapon (EFAB)(K.Cs) hogy vissza a kistérségi ügyeleti rendszerbe mert nincs szükség az itt működő ügyeletre!!! Ez a választások előtt oly módon módosult, hogy "MEGTARTOM AZ ORVOSI ÜGYELETET" sőt még fejlesztéseket is ígért!!! Az előző hozzászólás bizonyítja, hogy valójában egy nagy átverés volt az egész ígérgetősdi és csupán csak kampányfogás! Miért is kellene a hatalom??? Szerencsére a Fábiánsebestyéniek átláttak a szitán és csak az a kilencven egynéhány ember dőlt be mindezeknek. Csak így tovább!!! :-)))) HAJRÁ FÁBIÁN !!!!
  -----Béke jobb!!! Nem olvastam még mindig, hogy "BOCS ÓVÓNÉNIK" !!!! Így is kezdhetitek!!! :-)))
  ----NEM "F" !!!

  BÚÉK !!!!”
 • 101. baltazar 2010. december 24. 10:10
  „Ezt írtad zeusz1 (F)! :
  "Óóóóóóó !!! Igen rá volt írva nagy betűkkel amikor Nagymágocsra átkerültEK a dobozok, mert biztosan jobban mutatott a fotón! És akkor is csak azért lett ráírva !?
  Te láttad előtte a feliratot???" "Tehát bárki bárhol ráírhatott akármit !!! "

  L a s s a n m o n d o m:
  Sántít a rágalmazásod, mert az újságíró és a fotós ment a dobozokért, amikre rá volt írva az egyesület neve és kizárólag ők ketten vitték Mágocsra. Hiába próbálod ebben az esetben is besározni az egyesületet, ez nem fog menni. Mert nem igazat írsz. Egyáltalán azt sem értem, hogy mi célt szolgál ez a rágalmazás!!??

  Szerintem már elhangzott, hogy az "ellenzéki" oldal baráti jobbkezet nyújtott a helyi vezetésnek, különösen a Karácsonyra való tekintettel. El kell felejteni ami történt, spongyát rá.
  Ha nem fogadjátok el, az a ti dolgotok. Ehhez már tényleg nem tudok mit hozzászólni a továbbiakban.

  A Szentesi ügyeleti rendszerrel én elégedett vagyok, nincs vele semmi gondom. Sőt, meg kell jegyeznem, hogy legutóbb amikor igénybe vettem, akkor a fiatal orvos emberi jellemét csodáltam, fantasztikus embernek tartom azóta is. Amikor sürgősségi ellátás kellett az egyik rokonomnak, akkor pedig meg kellett jegyeznem, hogy Szentes maximálisan egy olyan egészségügyi pont, ahol az ember biztonságban érezheti magát, jó kezekbe került. Tehát összegezve én Szentes központtal maximálisan elégedett vagyok. És igenis nagyon becsülöm az egészségügyben dolgozókat.

  Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!”
 • 100. utazó81 2010. december 24. 05:24
  „Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek.”
 • 99. zeusz1 2010. december 23. 23:46
  „Akkor utoljára és sokadjára talán szájbarágósan meg lehet érteni! (mint már írtam: "tudni kell értelmezni is az olvasottakat")
  Senki nem mondott vagy írt olyat, hogy az újságírók írták a dobozokra azt a valamit!!! Te olvastál ilyesmit??? Ez gáz ha igen!!! Arról volt szó, hogy nem követte nyomon senki videóval a dobozok útját!!! Tehát bárki bárhol ráírhatott akármit !!! De ismét csak a sokadrangú dolgok nagyítódnak és nem a fő probléma!!! Az óvodai dolgozók le vannak sajnálva!!!
  ----Ügyelet!!! Igen sok esetben jól működik a mentőszolgálat (ismét félre próbálja magyarázni) de ismét írom, hogy mi van akkor ha épp egy nagyobb balesetnél vannak a Szentesi mentők és tételezzük fel, hogy akkor kapsz szívinfarktust! Hol számíthatsz nagyobb és szakszerű segítségre??? Hol van nagyobb esélyed a túlélésre, Fábiánsebestyénen vagy Nagymágocson??? (a Te példád) Elmondanám, volt már hasonló megtörtént eset! (de ezt is írtam) Már nagy nyilvánosság előtt köszönetet is mondott az illető a szakszerű gyors segítségért és az életéért!!! Egyébként a környező települések lakói nyilatkozták már több médiában is, hogy legyünk erre is nagyon büszkék és irígykednek rendesen amiért máshol nem valósult meg még csak hasonló sem!!! Bocs, ez van!!! :-)))”
 • 98. baltazar 2010. december 23. 09:27
  „zeusz1!
  Utoljára a szaloncukorral kapcsolatban:
  Valakinek köszönhető ez az egész megkevert történet. Ha nem csinált volna az ingyenes ajándékból ekkora problémát a helyi vezetés, akkor nem is lett volna belőle cikk. Ráadásul már régen elfelejtettük volna az egészet.Én úgy gondolom hogy ez ügyben Zeusz1 tartozik bocsánatkéréssel a sok rágalmazás miatt, amit itt leírt. Gondolok ezalatt arra, hogy az újságírók útközben ráírták volna a dobozra az egyesület nevét.
  A többi felmerült témáról:
  Vannak bizonyos problémák Fábiánon, amik a szőnyeg alá vannak söpörve. Ilyen mondjuk Fábián jelenlegi adósságának összege, amit nem cáfolt meg eddig senki hogy nincs.
  24 órás ügyelet! Arról szól minden ügyelet, hogy hiba nélkül végezd a munkádat. Nálunk megmondták: úgy vállalj ügyeletet, ha el tudod látni a feladatot 100 %-osan. Ebben gondolom egyet tudunk érteni.
  Nagymágocsra is lehetetlen kiérni? Vagy mondhatnék nagyon sok települést, ahol ez jól működik. Nem kell szidni a rendszert.

  Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!”
 • 97. zeusz1 2010. december 23. 00:04
  „Óriási félreértés!! Ti nem velem álltok vitában, nem velem akartatok vitatkozni és ami a legfontosabb, nem nekem kell a békejobbotokat nyújtani !!! Azoknak az óvónőknek akiket "kellemetlen helyzetbe" hoztatok és hozott ez az egész történet!!! Én egy lakos vagyok a sok közül akit bosszant, hogy senkivel és semmivel nem törődve, előre meg nem fontoltan cselekedtetek annak reményében, hogy a politikai csatározás tovább folytatódjon! A csoki ügybe Ti kevertetek politikát, ügyeleti autót, választásokat és csatornázást !!! Itt olvashatták sokan mindezeket, nagyon-nagyon messzire eltévedve az eredeti problémától!!! Arról szeretnénk már hallani, hogy a közvetlenül igaztalannak nyilvánítottakkal ülnétek le megbeszélni a történteket és sűrű bocsánat kérések közepette lezáródna végre ez az egész!
  ----Nem az ÖTE és nem a busz a lényeg!! De szerintem akinek kell az értette mire is céloztam!!! " Ő" nem is nagyon lázadozott a felvetés ellen!!! Csak azért nem fejtem ki a nagy nyilvánosság előtt mert remélem legalább elgondolkodik azon, hogy mennyire van joga másokat rágalmazni és bírálni!!! Ugye-ugye!!! :-)))
  -----24 órás ügyelet !!! Te is ORVOS vagy, hogy tudod milyen az amikor emberek élete van a kezedben és EMBEREK várják, hogy hiba lehetőségét kizárva tedd a dolgod akár hajnali 2 órakor is!!! Látom semmi tisztelet nincs az egészségügyben dolgozókkal szemben! Csak elvárni és megkövetelni, hogy 15 percen belül kiérjenek minden füttyentésre!!! Ha nem akkor lehet perelni!? Hallottatok már arról, hogy annyira leterheltek a mentők, miszerint sokszor lehetetlen ennyi idő alatt kiérni! Én tudok olyan esetekről is amikor nem volt elérhető Szentesi mentő és Szegedről küldtek!!! Szerinted 15 perc elég volt neki??? És kérdezd már meg mégis miért élte túl a beteg ??? (költői kérdés volt!) Minden elismerésem azért, hogy itt ez működik!!! Na de erről (is) ennyit ! :-)”
 • 96. Zeusz2 2010. december 22. 18:17
  „Most már végképp nem értem zeusz1.
  ÖTE= Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  Jól Tudom?
  Akkor mi köze a virtusvetélkedőhöz, és azok az emberek szállításához? Azt hihette a falu, hogy a busz az övék és nem az ÖTE tulajdona. Teljes képzavar!!”
115 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy ház van veszélyben a belvíz miatt

Még négy lakóház van veszélyben a belvíz miatt Csanyteleken. A polgármester kedden Paksról hozott 47… Tovább olvasom