Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Fájdalomdíj a fürdőszoba a beteg Evelinnek

Szentes - Megműtötték a pécsi klinikán az egyébként is gyógyíthatatlan betegségtől szenvedő, szentesi Gazsi Ildikó Evelint, aki nehezen viselte az operációval járó megrázkódtatást.
A tízéves kislánynak fájdalomdíjat jelenthet a már épülő fürdőszoba, amely Magyar Józsefnek, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának az ajándéka. Hollandiából újabb adomány érkezik Evelinnek: rokkantkocsit és speciális széket küldenek majd neki.

A garatmanduláját műtötték a közelmúltban a pécsi klinikán a gyógyíthatatlan beteg Gazsi Ildikó Evelinnek, akinek nehéz sorsáról többször beszámoltunk. A Hungerit Zrt. vezérigazgatóját, Magyar Józsefet meghatotta a történet, ezért gondolta, hogy segít a nehéz anyagi körülmények között élő szentesi családon. Korábban azt mondta lapunknak, ez az ő privát ügye, nem akarja nagydobra verni. Azóta már elkezdődött a Farkas Antal utcai szoba-konyhás háznál a fürdőszoba építése, amely a vezérigazgató adománya. Fájdalomdíjként is felfogható az operáció után még lábadozó Evelin szempontjából az ajándék. A másfél éves kora óta meglévő betegségétől, az úgynevezett Rett-szindrómától azonban az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint már nem tud szabadulni. A még beszélni sem képes, etetésre, itatásra, pelenkázásra szoruló kislányt a szülők csak nehézségek árán tudják beletenni a konyhában lévő műanyag fürdőkádba.

A szülők beteg kislányukkal, Evelinnel együtt nagyon örülnek, hogy már épül az új fürdőszoba. Fotó: Tésik Attila
A szülők beteg kislányukkal, Evelinnel együtt nagyon örülnek,
hogy már épül az új fürdőszoba. Fotó: Tésik Attila

A nyitott folyosót már befalazták, ajtó és ablak is van rajta. Evelin édesanyja, Kovács Ildikó azt mondta: nagyon hálásak Magyar Józsefnek, hogy lesz fürdőszobájuk. A vizet is bevezették nekik az udvarba, ott sorakoznak a fehér csempék is. No és a szegedi vállalkozó, Borbola Imre által korábban felajánlott fürdőkád és mosdókagyló is beépítésre vár. Az anyuka szerint néhány héten belül bizonyára elkészül a fürdőszoba. Párja, Zilcsák Zoltán kétkezi munkájával segít a szakiparosoknak, sőt hatéves kisfiuk, Ricsi is szorgoskodik. A beteg kislány meg gyakran leül a küszöbre, és onnan szemléli, mi minden változik a házuknál.

Hollandok is segítenek

A gondozási központ nyugalmazott igazgatója, Szebellédi Anna is megjelent a családnál a napokban Szentesre látogatott holland vendégekkel. Az utrechti önkormányzat fogyatékosügyi referense, Gert van Es ugyanis találkozni akart Evelinnel, mert Anna beszélt neki a család nehéz helyzetéről. A referenst meghatotta Magyar József vezérigazgató nagylelkűsége, mint mondta, tisztelettel van iránta. Kiderült: a hollandok is segíteni akarnak a kislányon, ezért méretet vettek róla. Készítenek majd számára kerekes széket és egy speciális ülőalkalmatosságot, amelyről biztonságosan tud étkezni. Ezért a felajánlásért is nagyon hálásak Kovács Ildikóék, mert eddig babakocsiban vitték a kislányt az utcára, de azt szinte már kinőtte Evelin. Az etetőszék pedig azért tesz majd jó szolgálatot, mivel a mostani könnyen felbillen.

Olvasóink írták

 • 3. Csak egy nagynéni Pécsről 2008. július 07. 22:22
  „Szerintem az örök hála mindenkinek egyformán szol aki Evike és a család érdekében közremüködött! Ezt szavakban szerintem ki sem lehet fejezni !!!! Csak ami a legkevesebb hogy örök hála mindenkinek aki ebben közremüködött!! Köszönjük szépen !!!! Én csak egy nagynéni vagyok, aki másban nem tud segiteni mint csak abban ha Evike orvosi segitségre szorul Pécsen , akkor nálam mint nagynéni szállást tudok biztosítani! Mégegyszer mindenkinek aki ebben részt vett és közremüködött NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!! Csak egy nagynéni Pécsről!”
 • 2. Evelin keresztanyja 2008. július 07. 19:21
  „Egyet értek nővéremmel hogy Evelin nagyon boldog lesz mert amikor nálam szokot pancsizni nagyon élvezi.és hugoménak is könnyeb lesz tisztázni a kislányt. mert már kinőte a műanyag kádat.Én is tisztelettel köszönöm MAGYAR ÚRNAK amit tett Evelinért . remélem az isten mindenjóval fogja érte jutalmazni.és mind azokat akik segítettek neki.és még köszönet a kőműveseknek akik ebben a meleg be dolgoznak lelkiismeretesen, hogy mihamarabb elkészüljön a fürdőszoba.És azt üzenem annak aki írígy lenne kérem ne tegye,
  ne sajnáljon semmitt az én drága keresztlányomtól , mert a hugom nem kért volna soha semmit senkitől épp az ilyenek miatt. én nembirtam nézni tovább a sorsukat és én írtam a civil tvnek és utána jött a kedves újságírónő aki írt Eveliről és akkor jött a képbe az a drága Bence aki mindent meg mozgatott hogy legyenek ezek a kedves segítők ezért örök hála Bencének .”
 • 1. Nagynéni Pécsről! 2008. július 07. 10:03
  „Minden segitséget és támogatást nagyon szépen köszönünk! Evike nagyon boldog lesz amikor birtokba veheti az uj fürdöszobát, mert imád kádban fürödni. Mindezért tőlünk is hálás köszönet Magyar Józsefnek, és még természetesen mindazoknak akik segítik a családot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltámadhat Szentesen az egykori evezősélet

Szentes - A Szent Jupát Sportegyesület kezdeményezésére újjáépülhet a tiszai evezősház Szentesnél.… Tovább olvasom